Heti aktuális: rendhagyó módon kétnapos lesz a 30. Bükki Hegyi Maraton

Szombaton a maratonisták és félmaratonisták, másnap a rövidebb távon indulók bizonyíthatnak, de rendeznek gyerekfutamot is.

Túrázás

Június 7., kedd – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Lupa mellett. A rajt megközelítése: a Göncz Árpád Városközpont metrómegálló felől a 34-es, Rákospalota, Kossuth utca felől a 204-es, míg Újpalota, Szentmihályi út felől a 296-os busszal kell utazni Békásmegyer, Újmegyeri tér megállóig, onnan csak néhány lépés, a buszforduló mögött (Hadrianus utca–Királyok útja sarka). Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 8., szerda – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Csúcshegyre. A rajt megközelítése: az óbudai rendelőintézettől induló 260-as busszal a Citronella utca megállóig kell utazni, onnan visszafelé sétálni a Csillagánizs utca–Kocsis Sándor út sarkára. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 9., csütörtök – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Hajógyári-szigeten. A rajt megközelítése: Batthyány tér HÉV- és metrómegállótól a H5-ös (szentendrei) HÉV-vel a Filatorigát megállóig kell utazni, onnan az Audi közön és a K-hídon át lehet a rajt/cél helyszínére jutni. Az íróeszköz és a zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Oroszlány

B-kör teljesítménytúra 16 vagy 26 kilométeren. Rajt 7 és 8 óra között a Krajnyik András Sportcsarnok (Szent Borbála tér 2.) elől. Nevezési díj 2000 és 2500 forint, szintidő 6 és 8 óra, minden más fontos információ itt megtudható.

 

Futás

Június 11., szombat – Rostalló

Zemplén Kőkapu Trail 10, 22 vagy 44 kilométeren. Rajt a legrövidebb távra 11 órakor, de a félmaratonit 10.30-kor, míg a maratonit 9 órakor indítják. Minden fontosabb információ, nevezési feltételek, szintidők, versenykiírás és korcsoportok megtalálhatók az esemény weboldalán.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Budapest

Teljesítménytúra Budapest tetején, a Normafa Park Látogatóközpontból (1121 Budapest, Eötvös u. 48.) indulva, 21 kilométeren 769 méteres szintemelkedéssel. Természetesen lehet rövidebb távra (7 km) is nevezni. A program ingyenes, frissítő- és ellenőrzőpontokról a szervezők gondoskodnak. A célban minden résztvevő egyedi Normafa-befutóplakettet, rétest és frissítőt kap. Regisztrációs felület itt. További információ a talalkozzunk@normafapark.hu e-mail címen vagy a 20/499-1111-es telefonszámon.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Nemesvita

A Keszthelyi-hegység legbővizűbb forrását egy kevésbé ismert, de annál látványosabb úton is el lehet érni. Az útvonal érinti a Keszthelyi-hegység legszebb kilátópontját a Tapolcai-medence tanúhegyeire. Találkozóhely a Szent István-templomnál (8311 Nemesvita, Dózsa u. 5.), az útvonal: Nemesvita, templom–Szent Miklós-forrás–Vékony-cser–Nemesvita, templom; a táv nagyjából 13 kilométer, időtartama 6 óra, nehézsége közepes. Részvételi díj felnőtteknek 3000, gyerekeknek 1000 forint. További információ a 30/507–5706-os telefonszámon (Szentes Szilárd, geotúra-vezető) kapható.

 

Túrázás

Június 11., szombat – Szabadszállás

Nyári Strázsatúra kezdőknek, gyermekcsoportoknak, családoknak és időseknek, valamint munkahelyi kollektíváknak, kluboknak, civil szervezeteknek akár csapatépítő tréningként is. Rajt és cél a Szabaszállás mellett található erdei pihenőnél, a helyiek Tóth János-tanyaként ismerik. A túrázók 5, 10 és 15 kilométeres táv közül választhatnak. Fontosabb információk, nevezési feltételek, árak, étkezési lehetőségek itt megtalálhatók.

 

Futás

Június 11–12., szombat-vasárnap – Miskolc

Rendhagyó módon kétnapos lesz a jubileumi 30. Bükki Hegyi Maraton. A maratonisták és a félmaratonisták szombaton Lillafüredet, a Hámori-tavat, Ómassát, Bánkutat és Jávorkutat érintve bizonyíthatnak, rajt a Sanofi Aventis parkolójánál, cél a Királyasztalon található kőszínpadnál. Másnap délelőtt az utóbbi években megszokott, a Királyasztalon kijelölt versenyközpontból folytatódik az esemény, és a jól bevált 10.5 kilométeres erdei körön a páros kismaratoni és félmaratoni versenyszám közül lehet választani. A gyerekeknek egy 3.5 kilométeres futamot is rendeznek, de ezt a távot lehet túrázva is teljesíteni. További információ ezen a felületen.

Fotó és címlapfotó: maratonclubmiskolc.hu

 

Túrázás

Június 12., szombat – Vác

A túra első állomása Nógrád vára, ahonnan a Börzsöny lankái következnek, köztük a Lokó-pihenő. A nap második felében a hűs vizű Irma-forrást, a csörgedező Aranyoskutat is megismerhetik a résztvevők, illetve a célállomást, Szendehelyt. Az autóval érkezőknek találkozó a váci vasútállomáson 8.15-kor, míg a tömegközlekedéssel érkezőknek 9.20-kor a nógrádi vasútállomáson. A túra 15 kilométer hosszú, 420 méteres szintemelkedéssel. Részvételi díj 3500 forint. Részletek itt.

 

Supozás

Június 12., vasárnap – Esztergom

SUP-túra a történelmi Esztergomnál. Találkozó 13 órakor, a pontos helyszínt e-mailben kapja meg a jelentkező, vízre szállás 13.30-kor. A túra nagyjából 4-5 órás, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj 10 ezer, saját deszkával érkezőknek 4500 forint. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. A bérelhető SUP-deszkák száma tizenöt.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton
Régen halálos veszélyt jelentett, ma már bárki végigjárhatja a Királyok ösvényét
Százévnyi egészség: nem mindegy, hogy valami elől, vagy valamiért futunk
A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en
A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.