Heti aktuális: szombaton VérKör teljesítménytúra 77 kilométeren

Miként korábban, ezúttal is gyalog vagy futva teljesíthető a Vértesben rendezett esemény, amelyen legfeljebb 299-en vehetnek részt.

Túrázás

Április 1., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a III. kerületi Csúcshegyre. A rajt megközelítése: az Óbudai Rendelőintézettől induló 260-as busszal a Citronella utcai megállóig kell utazni, onnan visszafelé sétálni a Csillagánizs utca–Kocsis Sándor út sarkáig. A túrán 4, 11 és 19 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Íróeszköz és zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Futás

Április 2., szombat – Szentkirály

Jótékonysági futás és vásár sószoba kialakításáért. Helyszín a helyi sportcsarnoknál (6031 Szentkirály, Kossuth Lajos utca 24.), lesz bölcsődés- (100 méter) és óvodástáv (200 méter), míg az alsósok 750, a felsősök 1500 métert futhatnak. A felnőttek 5 és 10 kilométeres táv közül választhatnak. A gyerekeknek 8.50-kor, a felnőtteknek 10 órakor indul a futam. Részletek ezen a felületen.

 

Futás

Április 2., szombat – Budapest

Már a 3. Libegő trailt rendezik meg, de már két távon. Az egyik a klasszikus 25 kilométeres táv, amely öt kört jelent a Libegő alatti résztől indulva fel és le a kiindulóponthoz, a másik a 14 kilométeres, amely egy kör plusz fel a Normafához a Csacsi-réten át a Libegő felső állomásához. Nevezési díj a hosszabb távra 11, míg a rövidebbre 9 ezer forint, rajt 9 órakor és 9.15-kor.

 

Kerékpározás

Április 2., szombat – Tahitótfalu

A Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub szabadidős versenye. A táv 18 kilométer a Szentendrei-szigeten, rajt 10 órakor a Tahitótfalu vége táblánál a komp felé, útvonal Tahitótfalu–Kisoroszi (fordító)– Tahitótfalu. A helyszínen korlátozott számban fogadnak nevezést 9 óra és 9.30 között.

 

Túrázás

Április 2., szombat – Oroszlány

VérKör teljesítménytúra a Vértesben 77 kilométeren. Az útvonal ismerős lehet, de itt az óramutató járásával ellenkező irányban kell haladni. Gyalog vagy futva teljesíthető, de kerékpárral nem. Létszámkorlát 299 fő. Rajt a Krajnyik András sportcsarnoktól (2840 Oroszlány, Szent Borbála tér 2.) 6 óra és 7.30 között, a szintidő maximum 18 óra, a cél éjfélkor zár. Részletek itt találhatók.

Fotó: shutterstock

Futás

Április 2., szombat – Tatabánya

A Decathlon először rendez saját szervezésű futóversenyt. Az esemény rajtja és célja a tatabányai áruháznál lesz, a versenyzők három táv közül választhatnak. Nevezési díj a 8 kilométeres futásra 1500, a 15 kilométeresre 2000, míg a 24 kilométeresre 2500 forint.

 

Futás

Április 2., szombat – Baja

Kikelet félmaratoni futófesztivál immár 13. alkalommal. Rajt és cél a Petőfi-szigeten (Március 15. sétány), a résztvevők a félmaratoni táv mellett egyéniben 5 és 10 kilométeren is indulhatnak, váltóban pedig 7.5 és 13.5 kilométeren. Nevezési feltételek, árak, információk ezen a felületen olvashatók.

 

Túrázás

Április 3., vasárnap – Kosd

Tavaszi túra a Naszályra, a táv 11 kilométer, a szintkülönbség 510 méter, amely edzésben tartott fizikummal teljesíthető. Látnivalók: Pádimentom-kő, Nagybánya-kő, Látó-hegy, Násznép-barlang és Kopasz-tető. A részvételi díj 3000 forint, találkozó a kosdi Bánya utca végében lévő turistapihenőnél. További részletek az esemény honlapján.

 

Túrázás, futás

Április 3., vasárnap – Budapest

Családi terepfutó- és túranap a Hármashatár-hegyen. Mindhárom táv (6, 12 és 22 km) teljesíthető futva és túrázva is. A leghosszabb táv 8 és 9 óra között, míg a másik kettő 9 és 10 óra között rajtol. Frissítőpont a Guckler-kilátónál, víz, izotóniás sportital, édesség és gyümölcs a választék. Nevezési feltételek és további részletek az esemény Facebook-oldalán.

 

Túrázás

Április 3., vasárnap – Bakonyszentlászló

Túranap a Zörög-hegyre négy távon. Minden esetben rajt és cél a Vinye utcában lévő büfé. A legrövidebb táv 13 kilométer, de lehet még választani a 17, a 22.6, illetve a 39.6 kilométert is. A nevezési díj egységesen 1500 forint, további információ itt található.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN- HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Sisakot fel!
Továbbra is terepultrafutó, de az aszfaltos maratonik sokat segítenek céljai elérésében
Motiválta a hazai pálya, 2 másodperces előnnyel lett 2.
Vállalta egyéniben, és magát is meglepve győzött első ötven kilométeres versenyén
Erős Tibor nyerte meg az Ultrabalatont, a nőknél Nagy Katalin ért először célba

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.