Heti aktuális: tavaszi teljesítménytúra a Dunakanyar legszebb kilátóhelyeire

A zebegényi Szőnyi-táborból szombaton öt távra is indulnak túrák, de érdemes előtte tájékozódni, mert az esemény létszámkorlátos.

Túrázás

Március 14., hétfő – Kemence

Kőről kőre a Börzsönyben 17.3 és 40.5 kilométeren. Nevezési díj egységesen 1500 forint, rajt 7 és 8 óra, illetve 8 óra és 9.30 között Kemencén, a kisvasút végállomásánál. Elérhetőségeket, versenykiírásokat és egyéb információkat az esemény weboldalán talál.

 

Túrázás

Március 15., kedd – Nemesvámos

Sárkány-völgy-túra öt távon. A legkisebbek 1 kilométeren kirándulhatnak, de rendeznek családoknak 8 és 12 kilométeres sétát is, míg az erősebbek 27 és 44 kilométert is gyalogolhatnak. Indulás és visszaérkezés minden esetben a Rózsa pizzériánál, a nevezési díjak 500 és 3000 forint között változnak a távok függvényében. Részletek itt.

 

Kerékpározás

Március 15., kedd – Budapest

Családi bringatúra a Naplás-tóhoz. Találkozó 9.30-kor a kőbányai Újhegyi sétányon lévő közösségi ház előtt, indulás 10 órakor, visszaérkezés nagyjából 15 órakor. A táv 30 kilométer, és ha az időjárás engedi, a Naplás-tónál piknikezés is lesz, a zsíros kenyeret, üdítőt a szervező biztosítja, rágcsát, sütit, palacsintát viszont szívesen fogadnak. A részvétel ingyenes, de a közúti közlekedésre alkalmas kerékpár kötelező felszerelés.

 

Túrázás

Március 15., kedd – Mátraháza

Disznókő-út a Mátrában 6, 12, 23 vagy 31 kilométeren. A nevezési díj 2500, de a 6 kilométeres távé csak 2200 forint. Rajt a mátraházai nagy parkolótól 7 és 11 óra között folyamatosan, célzárás 18 órakor. Útközben ellenőrzőpontokat kell érinteni, ezért íróeszköz szükséges a kódok feljegyzéséhez. A tájékozódást színes térképvázlat és leírás segíti, regisztráció mindenképpen szükséges március 11-én éjfélig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen a túra és az induló nevének, valamint a választott táv megadásával.

 

Supozás

Március 15., kedd – Szigetszentmiklós

Ünnepi supozás Szigetszentmiklós nádasaiban. Gyülekező 11 órakor ezen a helyen, vízre szállás 11.30-kor, a túra hozzávetőlegesen négy óra. Részvételi díj deszkabérléssel 9990 forint, saját deszkával érkezőknek csak 4000 forint. Jelentkezni a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Március 18., péntek – Budapest

Éjszakai túra a Virágos-nyergen 6 és 18 kilométeren, íróeszköz és zseblámpa kötelező felszerelés. Részvételi díj 1500 és 1800 forint, de a 14 éven aluliaknak csak 1000 forint. Rajt 18 órakor a 1037 Budapest, Guckler Károly úttól. A rajt megközelítése: a Szentlélek térről induló 137-es jelzésű autóbusszal az Erdőalja út megállóig, ott a buszfordulótól balra kell elindulni az Erdőalja úton. A becsatlakozó kék+ jelzést követve nagyjából 1500 méteres séta.

 

Túrázás

Március 19., szombat – Vonyarcvashegy

Teljesítménytúra 15, 25 és 40 kilométeres távon a Keszthelyi-hegységben. Útvonal: Vonyarcvashegy vasútállomás–Pető-hegy (Berzsenyi-kilátó, de a 15 km-es távon kimarad)Büdöskúti pihenő (15 km-es távon innen a Pad-kőre)Büdöskúti erdő (a 40 km-en Bélap-völgy; Szépkilátó; Bisekő-tető; Márványkőfejtő-hegy)Vékony-cserSzent Miklós-forrásBüdöskúti pihenőPad-kői kilátóJakabfi pihenőKeserű-tetőSzent Mihály-dombi kápolnaBerekalja (a 40 km-en Szent Vendel kápolnaVas-hegyi Kitaibel Pál-kilátó)–Vonyarcvashegy vasútállomás. Indítás a 11 órakor beérkező vonatokig lehetséges, vállalva a rövidebb menetidőt, a cél ugyanis 18 órakor zár. Egyéb információk a szervező weboldalán.

 

Futás

Március 19., szombat – Edelény

A Császta Trailt negyedszer rendezik meg az edelényi szőlőhegy lankáin, izzasztó emelkedőin és árnyékos erdejében. A szervezők kutyás futammal is készülnek, de lesz gyerekeknek 500 méteres táv, illetve a felnőtteknek 7, 16 és 44 kilométeres is. A versenyen részt vevő felnőtt versenyzők egyben jótékony futók is, mert a nevezési díjukból az Edelényi Futók Egyesülete 500 forintot ad a Magyarországi Légimentésért Alapítvány részére. Minden fontos információ itt megtalálható.

 

Fotó: MTI/Faludi Imre

 

Túrázás

Március 19., szombat – Zebegény

Tavaszi teljesítménytúra a Dunakanyar legszebb kilátóhelyeire új résztávokkal és részben új útvonallal. Távok: 40, 30, 20, 10 és 5 kilométer. A két leghosszabb távon legfeljebb 75 fő vehet részt, de a másik hármon is maximum 125-125 fő. Rajt és cél valamennyi táv esetében a zebegényi Szőnyi-tábor. Részletek, nevezési díjak, megközelíthetőség és egyéb információk itt olvashatók.

 

Túrázás

Március 19., szombat – Püspökhatvan

Az erdők nemzetközi napja március 21., míg a víz világnapja március 22. E két jeles nap apropóján rendezik meg 6-10 éves gyerekeknek a Madárles-túrát. A Sinkár-tavon és környezetében élő madarak bemutatásában Rottenhoffer István, Pro Natura-emlékplakettes környezeti nevelő, az MME börzsönyi helyi csoport tagja, a térség kiváló ismerője segít. A körtúra 11 órakor indul, nagyjából háromórás a program, jelentkezési határidő március 17., csütörtök, 17 óra. Részvételi díj 5000 forint, plusz a kísérőjegy (szülő, nagyszülő, felnőtt) 500 forint, kistesójegy 6 éves kor alatt ingyenes. Részletek itt.

 

Futás

Március 20., vasárnap – Budapest

A Maratonman-sorozat idei első, egyben legújabb állomása az NN City Run. Versenyközpont a Várkert Bazárban, a klasszikus félmaratoni mellett rendeznek 3, 5 és 11 kilométeres futamokat is. Az útvonal a lezárt budai alsó rakparton halad, a Szabadság hídon is átvezet. Létszámlimit 3000 fő. Minden lényeges információ ezen a felületen megtalálható.

 

Kerékpározás

Március 20., vasárnap – Tata

Bringaverseny a tatai pumpapályán, nevezés március 18-ig lehetséges. Rajtszámok átvétele, adminisztráció, szabadedzés a verseny napján 8 és 10 óra között, rajt 10.15-től. Nevezési díjak és feltételek az esemény honlapján.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Továbbra is terepultrafutó, de az aszfaltos maratonik sokat segítenek céljai elérésében
Motiválta a hazai pálya, 2 másodperces előnnyel lett 2.
Vállalta egyéniben, és magát is meglepve győzött első ötven kilométeres versenyén
Erős Tibor nyerte meg az Ultrabalatont, a nőknél Nagy Katalin ért először célba
Krikett, avagy a játék, amihez egy élet sem elég

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.