Heti aktuális: terepfutóverseny a Pilisben

Bár az időjárás még nem teljesen a tavaszt idézi, a futóknak ideálisabb a hűvösebb idő, különösen, hogy félmaratoni távot is választhatnak a szombati, piliscsabai Pilis trailen.

Futás

Március 12., szombat – Baj

Tavaszi terepfutás a Gerecse-hegységben 1.5, 7.5, 15 és 26 kilométeren, de a szervezők a gyerekekre is gondoltak, így lesz ovifutam is. Versenyközpont a helyi Szent István Általános Iskola tornatermében. Rajt a legkisebbeknek 9 órakor, de a többi futam is elindul legkésőbb 10.50-ig. Nevezési díjak 5000 és 8000 forint között alakulnak, de március 10-ig lehetőség van előnevezésre, amely csökkenti a költségeket. Minden további részlet itt megtalálható.

 

Túrázás

Március 12., szombat – Pilisszentkereszt

Könnyű, átlagos fizikai felkészültséggel teljesíthető túra 17 kilométeren 530 méter szintkülönbséggel. Részvételi díj 3000 forint, a létszámlimit 8 fő. A túra vezetője Kovács Gábor ezüstérmes természetjáró, az MTSZ bronzérmes túravezetője.

 

Futás

Március 12., szombat – Piliscsaba

A Pilis trailen terepfutóversenyen két táv közül lehet választani, a Kopasz-kör 11.2 kilométer 350 méter szintemelkedéssel, nevezési díj 7000 forint. A másik a félmaraton, amely 21.7 kilométer, de már 630 méter a szintemelkedés, és 8000 forint a részvételi díj. Utóbbi mezőnye 9.30-kor, előbbi 10 órakor rajtol a helyi futballpályától. Részletek ezen a felületen.

 

 

Túrázás

Március 13., vasárnap – Budapest

Hűvösvölgyi lépések 6 vagy 20 kilométeren, család-, futó- és kutyabarát teljesítménytúra, általában végig jelzett turistaúton. A rajtnál a szervező minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít. Íróeszköz és zseblámpa kötelező felszerelés. Találkozó a Hűvösvölgyi úton lévő lángososnál 7 órakor.

 

Futás

Március 13., vasárnap – Velence

Nőnapi futás vagy gyaloglás a Velencei-tónál, nem csak hölgyeknek. A táv egy tókör, vagyis 28 kilométer, rajt és cél Velencén, az Enyedi utca végén lévő kerékpáros-pihenőnél. A szintidő hét óra, célzárás 17 óra. Nevezési díj 3000 forint, regisztráció szükséges március 10-ig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen (a program és az induló nevének megadásával). Rajt 9 óra és 9.30 között folyamatosan.

 

Supozás

Március 13., vasárnap – Dorog

Tavaszi szezonnyitó supozás a Dorogról megközelíthető Palatinus-tavon, ahol rendeznek 200 méteres sprintszámot, emellett 2000 méteres futamot kezdőknek, 4000 méterest haladóknak, illetve 8000 méterest versenyzőknek. Az eseményen csak 18 éven felüliek indulhatnak saját felelősségükre, nevezések véglegesítése 9.30 és 10.30 között, a futamok indítása 11 és 11.25 között. Nevezési díj a helyszínen 6000 forint, de március 7-ig (Németh Zsolt, 10403923-86766978-87841005) átutalva csak 5000 forint, amely akár két versenyszámban indulást is lehetővé tesz. További információ a 70/370-0002-es telefonszámon.

 

Futás

Március 13., vasárnap – Pécs

A téli felkészülés felmérése a 25.6 kilométeres 38. Pécs–Harkány futóversenyen. A távot háromfős váltó teljesítheti, sőt az első futó lehet egyéni induló is. Az első váltás 9 kilométernél, a pogányi repülőtérnél, a második 17 kilométernél, Túrony előtt lesz. A váltótagokat a rendezőség buszai szállítják a váltóhelyekre, de az utazás egyénileg is lehetséges. Rajt 11 órakor a versenyközpontból (7622 Pécs, Verseny u. 11.), minden további információt a freier.balazs@pvsk.hu e-mail címen lehet kérni.

 

Túrázás

Március 13., vasárnap – Velence

Gyalogtúra a Velencei-hegységben, a rajtban szöveges útvonalleírást és színes térképet biztosít a szervező. Rajt 9 és 11 óra között Velencén, az Enyedi utca végén lévő kerékpáros-pihenőnél, íróeszköz kötelező felszerelés. A táv 12 kilométer, nevezési díj 2500 forint, regisztráció szükséges március 10-ig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen (a program és az induló nevének megadásával). További részletek itt olvashatók.

 

Supozás

Március 13., vasárnap – Dunaharaszti

Szezonnyitó supozás Dunaharaszti szomszédságában egy szélvédett helyen. Gyülekező 11.30-kor a dunaharaszti csónakháznál, vízre szállás délben, a túra hozzávetőlegesen négy óra. Részvételi díj deszkabérléssel 9990 forint, saját deszkával érkezőknek viszont ingyenes. A túra minimális létszáma öt fő. Jelentkezni a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon lehet.

 

Túrázás

Március 14., hétfő – Kemence

Kőről kőre a Börzsönyben 17.3 és 40.5 kilométeren. Nevezési díj egységesen 1500 forint, rajt 7 és 8 óra, illetve 8 óra és 9.30 között Kemencén, a kisvasút végállomásánál. Elérhetőségeket, versenykiírásokat és egyéb információkat az esemény weboldalán talál.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.