Heti aktuális: Új helyszín a Spartan-versenyek között a Rakaca-tó partja

A Cserehátban található Bódva-völgyében is rendeznek kétnapos akadálysport-viadalt.

Túrázás

Április 18., hétfő – Dömös

Húsvéti túra a Prédikálószékhez és a Vadálló-kövekhez. Találkozó Dömösön a parkolóban, indulás reggel 6 órakor, a táv 12 kilométer. Jelentkezni a nordicwalkingdebrecen@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Futás

Április 18., hétfő – Tata

Húsvéti nyuszifutás és -gyaloglás a tatai Öreg-tónál. Rajt 9 és 11 óra között, időmérés nincs, mindenki a maga szórakozására vehet részt az eseményen. Célzárás 15 óra, távok: 7, 14, 21, 28, 35 és 42 kilométer (1 tókör 7 km), amelyet futva vagy gyalogolva is lehet teljesíteni. Előzetes regisztráció szükséges április 14-ig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen az esemény és az induló nevének feltüntetésével. Nevezési díj 3500, 14 éves kor alatt csak 2500 forint. (A nevezési díj fedezi a szervezői költséget, a kajakház bérleti díját, a tó körüli terület használati díjat és frissítést). A kajakházban öltöző, mosdó és zuhanyzó is van.

 

Túrázás

Április 18., hétfő – Zalaszántó

Kőről kőre a Keszthelyi-hegységben 21 és 42 kilométeren. Nevezési díj egységesen 1000 forint, rajt 7 és 9 óra között Zalaszántón, a parkolóban (8353 Zalaszántó, Fő utca). Elérhetőségeket, versenykiírásokat és egyéb információkat az esemény weboldalán talál.

 

Túrázás

Április 22., péntek – Budapest

Éjszakai túra 18 órai indulással a Virágos-nyeregre. A rajt megközelítése: a Szentlélek téri HÉV-megállótól induló 137-es jelzésű autóbusszal az Erdőalja úti megállóig. A buszfordulótól balra kell elindulni az Erdőalja úton, a becsatlakozó kék+ jelzést felfelé követni, nagyjából 1.5 kilométeren keresztül. A túrán 5 és 20 kilométeres táv közül lehet választani, általában végig jelzett turistaúton, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert és térképet biztosít a szervező. Íróeszköz és zseblámpa kötelező felszerelés. Előnevezés nem szükséges, minden egyéb információ a Stabil Sportegyesület oldalán megtalálható.

 

Supozás

Április 23., szombat – Budakalász

Napindító SUP-túra Budapesten keresztül. Találkozó 7 órakor a budakalászi Duna-sétánynál, vízre szállás 7.30-kor. A túra nagyából 4 óra időtartamú, regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen szükséges, részvételi díj tízezer forint, saját deszkával érkezőknek négyezer. További információ a 20/437-8733-as telefonszámon. Fontos, hogy a túra végpontja (Gellért tér) nem azonos a vízre szállási hellyel.

 

Futás

Április 23., szombat – Balatonlelle

Fuss neki futófesztivál, idén már hatodszor, ezúttal is a balatonlellei Móló sétányon. Gyerekeknek 800 méteres futamot is rendeznek, egyébiránt 2, 4.5, 10.5 és 21 kilométeres távok közül lehet választani, sőt rendeznek kutyabarát futamot is. Nevezés ezen a felületen lehetséges, egyébként pedig minden információ itt megtalálható.

 

Túrázás

Április 23., szombat – Csetény

Bakancsos túra a csetényi baptista gyülekezet szervezésében, indulás 9 órától a helyi imaháztól (8417 Csetény, Petőfi u. 66.), a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, de indítanak babakocsival bejárható útvonalat is. Cél a faluban, a református templomkertben lesz. A rendezvény ingyenes, de április 11-ig kell jelentkezni.

 

Kerékpározás

Április 23., szombat – Velence

Kerékpáros családi nap a Decathlon szervezésében. Idén is 7 vagy 28 kilométeres táv közül lehet választani, a részvétel 14 év alatt és 65 év felett ingyenes. Regisztráció és nevezési díjak itt elérhetők.

 

Futás

Április 23., szombat – Budapest

Két év szünet után ismét nyulas futás a Népligetben. Rajt és cél a Vajda Péter utca és a Könyves Kálmán körút sarkánál található parkolóban. A táv 5 kilométer, amelynek megtétele egy nyúl körvonalát adja ki, rajt 10 órakor, a részvétel ingyenes, és babakocsival is részt lehet venni.

 

Kerékpározás, futás

Április 23., szombat – Budapest

Előzd meg a fogaskerekűt! bringaverseny. A táv 4.5 kilométer 325 méteres szintemelkedéssel. Rajt a fogaskerekű Szent János Kórház megállójától 10.13-kor, a menetrendnek megfelelően. Kutyás futók a mezőny végéről indulhatnak, de kétfős váltócsapatok is nevezhetnek. További részletek ezen a felületen.

 

Akadálysport

Április 23-24., szombat–vasárnap – Szalonna

Új helyszín a Spartan-versenyek között a Cserehátban található Bódva-völgyében a Rakaca-tó partján. A kétnapos eseményen felnőttek és gyerekek különböző távú és nehézségi fokozatú futamokon indulhatnak. Nevezési díjak, feltételek, határidők ezen a felületen érhetők el, míg további információk spartanrace.hu weboldalon.

 

Futás

Április 23-24., szombat–vasárnap – Szurdokpüspöki

A Mátrabérc trails terepfutóversenyt idén már 13. alkalommal rendezik meg, s a Mátra főgerincét követi, kelet–nyugati irányban keresztülhalad az egész hegységen. Első nap Sirok-Kőkútpusztától 54 kilométert kell teljesíteni 10 órán belül, 2750 méter szintemelkedéssel, másnap pedig Szurdokpüspökitől 27 kilométert 5 órán belül. Minden információ, nevezési feltételek, versenykiírás, regisztrációs felület itt megtalálható.

 

Túrázás

Április 24., vasárnap – Mátraháza

Mátrai tekergés áprilisban. A gyalogos teljesítménytúrán a 10, 23 vagy 35 kilométeres táv választható. Rajt 7 és 11 óra között Mátraházán a parkolóból, célzárás 18 órakor. Minden egyéb részlet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címről kapott válaszlevélben megtalálható. Előzetes e-mail regisztráció szükséges április 11-ig, név és a választott táv megadásával.

 

Futás

Április 24., vasárnap – Solt

Pusztafutás hetedik alkalommal, versenyközpont a Révbéri Lovascentrumban. A versenyt karikás ostorcsapás indítja, a mezőnyt pedig lovaskocsi követi az utolsó versenyző tempójában, hogy az esetleges sérültek vagy a versenyt feladók azzal mehessenek vissza a rajtközpontba. A helyszínen wc, öltöző, étterem, játszósarok és elsősegélypont is lesz. A szervezők összesen 400 futó nevezését fogadják el, ebből legfeljebb 100 gyerekét. Távok, nevezés, díjazás, versenykiírás az esemény honlapján.

 

Futás

Április 24., vasárnap – Füzérradvány

Futóverseny a Károlyi-kastély angolkertjében, ahol egy kör 4.9 kilométer, de teljesíthető még két vagy négy kör is. Nevezési feltételek, árak, versenykiírás, térkép és egyéb információ itt megtalálható.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Sisakot fel!
Továbbra is terepultrafutó, de az aszfaltos maratonik sokat segítenek céljai elérésében
Motiválta a hazai pálya, 2 másodperces előnnyel lett 2.
Vállalta egyéniben, és magát is meglepve győzött első ötven kilométeres versenyén
Erős Tibor nyerte meg az Ultrabalatont, a nőknél Nagy Katalin ért először célba

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.