Buder nővér kilencven felett is aktív

Az Iron Nun becenéven ismertté váló Buder apácanővér 91 esztendősen is triatlonozik, pedig májusban súlyos balesetet szenvedett, igaz, amint felépült, folytatta a sportolást.

„Én, inspiráló?! Nem tudom, miért vannak úgy oda. Én csak egy apró öregasszony vagyok, aki teszi a dolgát. Ennyi az egész…” – idéztük Buder nővért a 2018-ban megjelent cikkünkben. És az Iron Nun becenéven ismert triatlonista apáca azóta is csak „teszi a dolgát”, azaz továbbra is aktívan sportol. Pedig már elmúlt kilencvenegy éves. Ennyi idősen a legtöbb embernek eszébe nem jut a futás, főleg nem a triatlonozás, őt azonban az sem tántorította el, hogy idén májusban leesett a kerékpárjáról, és súlyos sérüléseket szenvedett.

„Eltört a vállam, a kulcscsontom és négy bordám” – idézte őt a triathlete.com. Ám ahogy felépült, folytatta is a sportolást, ami már több mint negyven éve az élete része. Ahogyan arról már írtunk, negyvennyolc évesen kezdett el triatlonozni, miután az egyik rendtársa megemlítette neki, hogy a sport milyen jó hatással van a testre és a lélekre. És azóta közel négyszáz triatlonversenyt teljesített.

Legutóbb tavaly szeptemberben indult egy coloradói versenyen, ahol a szervezők miatta nyitották meg a kilencven éven feletti korosztályt.

A célba érése a Youtube-on megtekinthető, és a felvételeken is jól látszik, mennyire szeretik őt versenyzőtársai, és milyen sokan készítenek vele közös fotót. Bár elmondása szerint nagyon hideg volt a víz, és több sérüléssel is bajlódott, de eszébe sem jutott, hogy ne fejezze be a versenyt.

 

 

„Imádok a természetben lenni – mondta. – És minden egyes alkalommal, amikor kísértést érzek, hogy feladjam, eszembe jut, milyen sok embert tudok ezzel motiválni, és ez elég erőt ad a folytatáshoz.”

Címlapfotó: Daniel Karmann/Getty Images

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.