Versenyláz a rajtkapu környékén

Rengeteg futó érkezett a májusi tókerülő verseny, az Ultrabalaton helyszínére, ahonnan a Nemzeti Sport néhány amatőr indulója is bejelentkezett a készülődésről.
Hatalmas, több mint tízezres mezőny rajtol el szombaton hajnalban – már 4 órakor is! – az Ultrabalatonon, a futók 221 kilométert teljesítenek, elvileg 32 órás szintidőn belül. Lesznek, akik egymagukban vágnak neki az embert próbáló távnak, de a többség csapatban kerüli meg a magyar tengert. A tömegben megtalálhatók a Nemzeti Sport hobbikocogói is, egy tizenkét tagú, valamint egy négytagú csapatban, s két kerékpáros kísérővel próbálják teljesíteni a versenyt.
Az amatőrök mellett komoly ultrabalatonos múlttal rendelkező versenyzők is megérkeztek, Lubics Szilvia korábban kétszer is megnyerte a versenyt, de találkoztunk Maráz Zsuzsannával is, aki sorozatban háromszor, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is győzött.

Lubics Szilvia (balra) korábban kétszer is nyert az Ultrabalatonon

Egyébiránt Maráz Zsuzsanna ezúttal négyfős csapatban indul, s a május végén Temesváron rendezendő 24 órás Európa-bajnokságra készül.

Maráz Zsuzsanna (balra) ezúttal nem egyéniben, hanem négyfős csapatban indul

A rajt előtt napon, a pénteki UB-expón még mindenki jókedvű, mosolygós – de mi lesz az arcokra írva szombat hajnaltól számolva majd’ húsz-huszonnégy órával később?…

Péntek estére, amikor bezárt az UB-expó, a Nemzeti Sport csapata is összeállt

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.