Ski amadé

Száznyolcmillió eurós beruházás a sípályán

A síszezon egyelőre még odébb van, de a Ski amadé sajtótájékoztatóján kiderült, idén télen is érdemes lesz felkeresni Ausztria legszínvonalasabb terepeit, amely öt régiót jelent.

„Ausztria legnagyobb síszövetségeként a közelmúltban elsősorban a hóágyúrendszerek bővítésébe, valamint az élményprogramok és a technológiaszektor fejlesztésére költött befektetésekből profitáltunk. Már régóta a legmodernebb sídesztinációk közé tartozunk és mindent megteszünk, hogy ez a jövőben is így legyen” – mondta Christoph Eisinger, a Ski amadé igazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Ski amadé síterepein a 2018–2019 téli szezonra is jelentős befektetések valósultak meg, összesen 108 millió euró értékben. A sípályák 90 százaléka hóágyúzható, a síélményeknek így semmi sem állhat az útjába.

Hogy ez számokban mit jelent? Öt régió, 760 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, valamint 260 síkunyhó és hegyi étterem: a Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Grossarltal síterepek mind Ausztria legnagyobb síszövetségéhez tartoznak.

A szolgáltatások színvonalának egyértelmű javulását eredményezi a 2018–2019-es téli szezonra megújuló Ski amadé guide applikáció. Az új alkalmazást a 3D Reality Maps fejlesztette.

A cég a különféle regionális információk mellett elhelyezett az applikációban egy pontos helymeghatározó eszközt, egy útvonaltervezőt és mindenekelőtt egy fotorealisztikus térképet.

Ennek köszönhetően a Ski amadé síterepei digitálisan is szinte úgy néznek ki, mint a valóságban.

Persze nem csupán a síelők járnak jól. Ugratni, farolni, különféle trükköket bemutatni – a RIDE Ski amadé magában foglalja mindazt, ami a snowboardosokat és freestylereket boldoggá teszi. Kilenc snowpark, 14 funslope- és funcrosspálya, számtalan freeride-terep közül lehet választani. Mivel a RIDE Ski amadé kezdeményezés menő partik nélkül csak feleannyit érne, természetesen számos rendezvény és program is várja a fiatalokat.

Az elmúlt évben életre hívott „Ski amadé – made my day” élményajánlatok az idei téli szezonban is feledhetetlen kalandokat tartogatnak a jelentkezők számára. A kulináris síútvonalaknak köszönhetően különleges meglepetéseket tartogat az ínyenceknek hegyen és a völgyben egyaránt. A speciális útvonalak a sípályák és a régió legjobb éttermeihez kalauzolják el a síelőket. Az útvonalak megtalálhatók a Ski amadé guide applikációban is, így a tájékozódás sem jelenthet gondot.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.