A csúcs elmaradt, a lagzi nem

Csúcsdöntésre készült Papp Márk az idei Lidl Balaton-átúszáson, ám sem a körülmények, sem az, hogy egyedüli válogatott versenyzőként vágott neki a távnak, nem kedvezett a tervének.

A Balaton-átúszás győztese, Papp Márk elégedetten és legfőképpen gyorsan kászálódott ki a vízből – és minden oka megvolt rá. A kicsit nehezebb körülmények közötti teljesítésről beszélt a csupasport.hu-nak.

„Hogy mi volt a legmeghatározóbb élmény az idei Balaton-átúszáson? Az, hogy hajnali három óra ötven perckor szólalt meg az ébresztőóra, és gyakorlatilag fél nyolckor már vízben is voltam” – mesélte Papp Márk, aki zökkenőmentesen, sorban állás nélkül jutott el a rajtig, s gyakorlatilag ötszáz méter megtétele után már egyedül, az élen tempózott a cél felé.

„Nekem az erős szél, a hullámzás nem jelentett gondot, de az amatőröknek ez tényleg nehéz pluszfeladatot jelentett.

Próbáltam minél jobb időt úszni, csúcsot dönteni, de mivel nem voltak válogatott versenyzőtársak, és nem volt olyan szintű úszó, akivel váltani tudtuk volna egymást az élen, így két-két és fél kilométerig a csúcshoz képest elég lassan haladtam” – folytatta a versenyző, akinek a vízben folyamatosan a kedvese mutatóujja lebegett a szeme előtt, amely arra figyelmeztette: igyekezzen, nehogy lekéssék a sógora szombat délutáni esküvőjét…

Papp Márk a győzelemért kapott pezsgővel is koccinthatott egyet a lagziben

Nos, Papp Márkék időben érkeztek, s lelkesen buliztak hajnali kettőig Budaörsön.

Mivel nem sikerült kvalifikálnia az augusztusi glasgow-i Európa-bajnokságra, így neki már csak egy felvonás van hátra az idényből: másfél hét múlva egy spanyolországi Európa-kupán rajtol, amelyen szeretne eredményesen szerepelni.

„Bár jó formában voltam idén, pont az Európa-bajnoki válogató nem jött össze, de sebaj, sok víz lefolyik még a Dunán a tokiói olimpiáig, indultam már rosszabb helyzetből is olimpiai kvalifikációnak” – tette hozzá a magyar úszó.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.