ÚJ KÖZEGBEN Így készül Diaz a fesztiválszezonra

Diaz, a Wellhello énekes-dalszerzője személyi edző segítségével, tudatos edzésmunkával készül a közelgő fesztiválszezonra, már csak azért is, mert biztosra akar menni: a nyári hajtás sikere nem múlhat azon, hogy bírja-e erővel.

Lehet, vannak, akik úgy gondolják, hogy személyi edzővel dolgozni afféle sznob dolog, de az utóbbi időben rájöttem, kimondottan jó ötlet. Nekem legalábbis bejött.

Amikor fekve nyomás után éreztem egy kicsit a vállam, eszembe jutott: sokat edzek, de nem biztos, hogy mindig minden gyakorlatot helyesen végzek. Ha pedig nagyobb súlyokkal dolgozva hosszabb ideig nem a megfelelően kivitelezett mozdulat rögzül, az súlyosabb sérüléshez is vezethet.

Még a zuglói Gildába jártam, akkor kértem tanácsot Schneider Ádám edzőtől. Adott is egy-két hasznos tanácsot, beszélgettünk, mit hogy kellene csinálnom, végül baráti kapcsolat alakult ki, és azóta vele dolgozom. Amikor pedig átment a Dózsa György úti terembe, vele tartottam, mert nekem nincs messze.

Most gondolkodtam azon, hogy nagyjából egy éve edzek Ádi útmutatásai szerint, és bár előtte nagyon sokat jártam kondizni, érzem magamon a fejlődést – ha valaki ezen töri éppen a fejét, komolyan azt javaslom, kérje szakember segítségét, csak nyerhet vele!

Az együtt töltött idő után megesik, hogy ha túl sok tanítványa van, csak gyorsan átbeszéljük, mit szeretnék edzeni, szerinte mit csináljak. Vagyis már nem szükséges, hogy minden mozdulatot árgus szemmel figyeljen és korrigáljon, ráadásul vele mindig másképp dolgozunk, nem ugyanolyanok az edzések, változatosak a gyakorlatok.

A közös kapcsolat ott tart, hogy most már a zenekari menedzserünk, Tóth Geri is hozzá jár…

Ami az edzéseimet illeti: törekszem rá, hogy minden izomcsoportot külön megdolgoztassak – ez a cél, de a stúdiómunkák, a fellépések, a koncertek azért átírják néha az edzéstervet.

Ha tehetem, hétfőn a mellizmot edzem, kedden a tricepsz és a bicepsz van soron, szerdán a vállam, csütörtökön a hátamat dolgozom meg, péntekenként bokszolni járok, és akkor szombaton a lábam terhelem.

Öt-tíz perc kardiózás jelenti a bemelegítést, néha a levezetést is, jó felvezetés a futógépet hegymenetbe állítani. Nagyjából hetven perc egy edzés.

Ha nem jutok el mindennap a terembe, akkor több időt maradok, összevonom a programot. Közeleg a fesztiválszezon, muszáj jó formában lenni!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.