Döbbenet a gyümölcsök kalóriatartalma

Egy pohár gyümölcs frissítően tud hatni, délelőtti vagy délutáni snacknek is belefér az étrendbe. De valóban belefér? Mennyi kalóriát tartalmaznak a gyümölcsök?

Banán
A banán káliumban, magnéziumban, B-vitaminban, C-vitaminban és rostban gazdag. Egy közepes banán körülbelül 100 kalóriát tartalmaz, és tökéletes egy délutáni snackhez.

Eper
Körülbelül nyolc szem eper fér el egy pohárban. A szamóca magas C-vitaminban és káliumban, a kalóriatartalma pedig alacsony. Nyolc szem kevesebb mint 50 kalóriát tartalmaz. Az eper tökéletesen párosítható a reggeli gabonához, kásákhoz.

Az epres zabkása kiváló reggeli /Fotó: Shutterstock

Szilva
A szilva is sok értékes vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Két darab szilva körülbelül 60 kalóriát tartalmaz. Az eperhez hasonlóan reggeli snacknek tökéletes.

Szőlő
Egy fürtön körülbelül 32 szőlőszem van. A szőlő gazdag vasban és káliumban. Egy fürt körülbelül 150 kalóriát tartalmaz.

A szőlő vitaminokban gazdag /Fotó: Shutterstock

Alma
Nem véletlen mondják, hogy mindennap együnk almát. Az almában sok vitamin és rost van, egy kisebb darabban körülbelül 75 kalória van.

Őszibarack
A nyár egyik kedvelt gyümölcse az őszibarack. Az őszibarack jó kálium-, magnézium- és az A-vitamin forrás. Egy nagy barack körülbelül 70 kalóriát tartalmaz.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.