Öt tipp, hogy újra motiváltak legyünk

Van az a pont, amikor úgy érezzük, hogy nem megy, nincs tovább. Még a legvérmesebb hobbisportolók is kiéghetnek. Néhány tanáccsal segítünk, hogy visszanyerhessük a motivációt.

Nincs kedved hajnalban felkelni, hogy elmenj edzeni, vagy munka után inkább hazafelé, mintsem a konditerem felé veszed az irányt. Bizonyára minden sportot űző ember életében előfordult már, hogy nem volt kellő motivációja a mozgáshoz. Mit tegyünk annak érdekében, hogy ismét lelkesen húzzuk fel az edzőcipőnket?

Tarts szünetet!

Ha nincs motivációd az edzéshez, jó, ha tartasz egy kis szünetet. Sokak nehezen teszik meg ezt a lépést, mert bűntudatot éreznek, ha kihagynak egy-két napot. Lehet, hogy valakinek elég néhány nap, másoknak egy hét, hogy újra kedvet kapjanak a mozgáshoz. Ne aggódj! Ha két héten belül folytatod a munkát, nem veszítesz a fittségedből.

Csökkentsd az edzésidőt!

Ha testileg-lelkileg fásult vagy, csökkentsd felére az edzésidőt, majd két hét múlva fokozatosan térj vissza az eredeti kerékvágásba.

Mindenkivel előfordul, hogy olykor nincs kedve edzeni /Fotó: Shutterstock

Vegyél valamit!

A vásárlás mint terápia jól működik. Vegyél valami újat, ezúttal nem jutalomként, hanem motivációként. Új úszószemüveget, fürdőruhát, futócipőt vagy bármilyen edzésfelszerelést, és egyből jobb kedvvel mész mozogni.

Menj ki a szabadba!

A kiégés sokszor azoknál jelentkezik, aki benti edzéseket végez. Menj ki a szabadba futni, vagy keress fel fittparkokat!

Eddz barátokkal!

Egy jó barát mindenre megoldás. Ha eddig egyedül jártál edzeni, kérd meg néhány barátodat, hogy csatlakozzanak hozzád, vagy keress fel egy futóklubot, kerékpárklubot. A jó társaság meghozhatja a lelkesedésedet.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.