Ronaldo: tökéletes izomzat, némi pizzával

Cristiano Ronaldo izomzata a rengeteg pluszedzésnek és a szigorú étrendnek köszönhetően kifogástalan. A portugál sztár azonban elismerte, olykor ő is szokott „bűnözni”.

Amikor Cristiano Ronaldo tavaly a Real Madridtól a Juventusba igazolt, kiderült, hogy félelmetes formában van. Az akkor 33 éves labdarúgó több fizikai vizsgálaton is átesett, és a tesztek azt mutatták, hogy olyan állapotban van, mint egy huszonéves. A testzsírszázaléka mindössze 7%, az izomtömeg-százaléka pedig 50%.

A labdarúgó 11 éves kora óta szinte megszállottan dolgozik azért, hogy tökéletes legyen az erőnléte.

– Tizenegy éves lehettem, amikor meghallottam, hogy az egyik edző azt mondta, tehetséges vagyok, de kicsi. Valóban sovány gyerek voltam, alig volt izomzatom. Amikor ez megütötte a fülem, eldöntöttem, hogy keményen fogok dolgozni – mesélte korábban a The Sun brit napilapnak Ronaldo.

Amíg mások edzés után elmennek kávézni, szórakozni, vagy csak otthon tévéznek, Ronaldo a konditeremben pluszfeladatokat végez. Az étrendjét pedig főleg magas fehérjetartalmú ételek teszik ki, egy nap hatszor eszik kisebb adagokat, cukros ételeket pedig alig fogyaszt. A négygyerekes édesapának azonban nem könnyű, hiszen a gyerekei esznek olyan ételeket, amelyek az ő étrendjébe nem nagyon férnek bele. Ronaldo elárulta, olykor enged a csábításnak, és kilencéves fiával, Cristiano Jr.-ral szokott pizzázni.

– Néha pizzát eszem a fiammal, különben nagyon unalmas lenne az étkezésem – ismerte el a sztár, aki lehet, néhány éve még ennyi kihágást sem engedett volna meg magának.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.