Tom Brady száműzte a sót és a tejet is

Ahhoz, hogy 42 évesen is a csúcson legyen, Tom Brady szigorú étrendet követ. Ám ha valaki arra adja a fejét, hogy úgy étkezzen, mint a New England Patriots sztárja, sok mindenről le kell mondania.

Brady és szupermodell felesége, Gisele Bündchen a 80/20 étrendet követ, vagyis ételeik 80 százalékát lúgos ételek, a maradék 20-at pedig savasak teszik ki. A házaspár sok zöldséget eszik, hormonoktól és antibiotikumtól mentes sovány húsokat. Ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálná a sztárpár szigorú étrendjét, az alábbi élelmiszereket, italokat kell elsőként kiiktatnia a menüjéből.

GMO élelmiszerek
A szakemberek sokat vitáznak azon, hogy a genetikailag módosított élelmiszerek milyen hatással vannak az emberi szervezetre. Brady abban hisz, hogy ezek többet ártanak a szervezetnek, mint használnak. Úgyhogy szigorúan GMO-mentesen étkezik. Magyarország GMO-mentességét az ország alaptörvénye is rögzíti, ugyanakkor az, hogy hazánkban nem állítanak elő ilyen élelmiszereket, nem jelenti azt, hogy külföldről nem kerülnek be a boltok polcaira.


Tom Brady ételeinek elkészítéséhez nem használnak a hazánkban ismert asztali sót és jódozott sót sem. Kizárólag Himalája-sót tesznek az ételeibe a szakácsok.

Fehér cukor
A finomított cukor számos betegség forrása lehet, így nem véletlen, hogy az amerikai focista ezt is teljesen kiiktatta az étrendjéből.

Fehér liszt
A fehér lisztet olyan eljárással állítják elő, ami miatt elvesznek a benne található rostok, fehérjék, tápanyagok nagy része. Gyorsabban megemésztjük, ami azt eredményezi, hogy hamarabb éhesek leszünk. Brady étrendjében nem található fehér lisztből készülő étel.

Olívaolaj
Az ételek elkészítéséhez csak és kizárólag kókuszolajjal főz a sztárpár szakácsa. Olívaolajjal maximum a nyers salátájukat locsolja meg.

Koffein
Ha valaki nem tudja elképzelni a napját kávé nélkül, annak rossz hírünk van: a sportoló étrendje tiltja a kávé és minden egyéb koffeintartalmú ital fogyasztását.

Tejtermékek
Tom Brady úgy véli, hogy a tejtermékek fogyasztása nagyban hozzájárul az emberi szervezetben kialakult gyulladásokhoz, még úgyis, hogy bizonyították, a jó baktériumokat tartalmazó joghurtok gyulladáscsökkentőek.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.