Vegán lett a Barcelona vb-győztese

Saját bevallása szerint soha nem volt ennyire jó erőben Samuel Umtiti, aki sok élsportolóhoz hasonlóan áttért a vegán étrendre, azaz semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyaszt.

Se hús, se tej, se tojás. Egyre inkább megdőlni látszik az a tétel, amely szerint a sportolók táplálkozásában elengedhetetlen a húsfogyasztás. A napokban Samuel Umtiti, a Barcelona francia védője árulta el, hogy egy ideje áttért a vegán étrendre, azaz nemcsak húst, de semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt.

„Nagyon komolyan veszem az egészet, és szigorúan tartom az étrendet – nyilatkozta a katalán Sportnak a világbajnok francia játékos, aki az utóbbi időszakban elszenvedett sérülései miatt döntött az életmódváltás mellett. – Nem eszem se húst, se halat, de még tésztát sem.

Növényi alapú fehérjét fogyasztok, és teljesen jól érzem magam, sőt, fogytam is néhány kilót, amire szükségem is volt.

Futókönyv mellé futóöv!
Olvasóink közül már nagyon sokan találkoztak Futóarcok című könyvünkkel. Karácsonyi ajándéknak is jó választás lehet a több mint harminc remek magyar szabadidős futót bemutató keményfedeles kötet, amelyet most a bolti árhoz képest 30 százalékos kedvezménnyel lehet megrendelni, ráadásul minden könyvhöz egy világító futóövet is ajándékba adunk.

Soha nem éreztem magam ennyire jó állapotban, remélhetőleg az életmódváltás a karrierem szempontjából is előrelépést jelent.”

A katalánok futballistája jelenleg sérüléssel bajlódik, és ebben az idényben még nem lépett pályára. A története ugyanakkor nem egyedülálló.

Az utóbbi években egyre több sikeres élsportoló tér át a vegán étrendre, nemrég a Csupasport is írt róla, hogy mások mellett Jack Lindquist amerikai kerékpáros, és a hatszoros Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton sem eszik állati eredetű élelmiszereket, de a hírek szerint Alex Morgan, az amerikai női futballválogatott játékosa és Venus Williams is vegán.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.