A hét végén zárul a hazai Spartan-idény

Kazincbarcikán zárul a 2019-es magyarországi Spartan-szezon, amelynek idei utolsó versenyhétvégéjén több mint 7500-an állnak rajthoz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A szervezők tájékoztatása szerint a Csónakázó-tó környékén kialakított pályán a klasszikus távok közül először a leghosszabbat, a Beastet rendezik meg, ez legalább 19 kilométert jelent minimum harminc akadállyal. Miután az elmúlt napokban többször is esett az eső, a versenyzőknek várhatóan nem lesz könnyű dolguk a felázott terepen.

A szombati napon még Kids-futamokra kerül sor, illetve szellemi és testi fogyatékkal élő gyermekek számára rendeznek egy úgynevezett Special Kids-eseményt.

Vasárnap a Sprintet bonyolítják le (minimum öt kilométer, legalább húsz akadállyal), majd ismét a Kids-versenyek következnek, ezután pedig jótékonysági futamokkal zárul a program, utóbbi bevételéből a kazincbarcikai Kincsem Napközit támogatják.

A vasárnapi versenynapon várhatóan bejelentik a 2020-as idény első házigazdáját is.

Az idei első Spartan-versenyt Nagykanizsán rendezték meg, rekordot jelentő 10 ezer résztvevővel, majd június utolsó hétvégéjén Magyarországon először lehetett Trifectázni Eplényben, azaz egy hétvégén belül teljesíteni a Sprint, a Super és a Beast távot is.

(Fotó: Varga Dzsenifer)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.