Magyar sikerek az orfűi Spartan Race-n

Az elmúlt hétvégén jelentős biztonsági intézkedések mellett is jó hangulatban rendezték meg a Spartan akadályfutó versenyét, honfitársaink több kategóriában is nagyszerű eredményeket értek el.

Hogy minden a tervek szerint alakult a június 27-én és 28-án megrendezett orfűi Spartan Race-en? Nem, még annál is jobban! A koronavírus a rendezvényszervezők és mindenki más életét is alaposan felforgatta, temérdek sportesemény is a járvány áldozatául esett – de szerencsére nem a baranyai akadályfutás, a népes versenyzői létszámmal lebonyolított kétnapos nemzetközi eseményen ráadásul szép magyar sikerek is születtek. A szervezők a járványügyi óvintézkedésekre is fokozott figyelmet fordítottak.

„Azt tapasztaltuk, hogy ezeket a törekvéseinket nagyra értékelték az indulók – hangsúlyozta portálunk megkeresésére Sisak Zsófia versenyigazgató. Az elsődleges szempont az volt, hogy legyen biztonságos az esemény, illetve, hogy az emberek érezzék biztonságosnak a körülményeket a versenyzéshez. Az intézkedések megtervezésénél figyelembe vettük a hatályos kormányrendeleteket, eleget tettünk a Spartan Global nemzetközi szintű előírásainak, ezen túlmenően pedig bevezettünk olyan szabályokat, amelyekre kifejezetten a helyszín adottságai miatt volt szükség.

A versenyzők elégedettek voltak, annál is inkább, mert csodás helyszíneken, változatos pályákon és domborzaton teljesíthették a távokat – a felnőtteknek vízen átkeléseket is beiktattak, ami a 30 Celsius-fok feletti hőségben talán nem is jött rosszul…

 

 

Az eseményen dolgozók szinte egész nap a tűző napon dolgoztak, amely rendkívül megterhelő volt számukra, azonban a hangulat és a sok-sok új élmény kárpótolta őket.

„A sprint- és a beastkategóriában is remekeltek a mieink – taglalta Sisak Zsófia. – A beasten az elitkategóriás versenyzőknél a férfiaknál Kívés Bendegúz a dobogó harmadik fokára léphetett fel, Szabó Dávid hatodik, a sérüléséből visszatérő Tóth Ádám a tizedik helyen zárt, a hölgyeknél Groholy Babett szerzett harmadik helyezést. A sprint elit férfi futamát Szabó Dávid nyerte, míg Kívés Bendegúz ötödik, Tóth Ádám nyolcadik lett, a hölgyeknél Purgai Evelyn harmadik, Groholy Babett negyedik helyen zárt. A korcsoportos kategóriákban induló magyar versenyzők is rendkívül szép eredményeket értek el.„

Sikerült az érdeklődők kedvében is járni, mert bár a szervezők teljes mértékben zárt kapusra tervezték az orfűi eseményt, miután a versenyközpontból majdnem az összes rajthoz álló kifutott, úgy döntöttek, az elkerített területen kívül tartózkodó hozzátartozókat, szurkolókat beengedik. Mivel kontroll alatt tudták tartani a zárt területen belüli létszámot, megoldható volt a biztonságos távolságtartás.

Mivel a nézők akadályokkal küzdő versenyzőket is láthattak, szólt a zene, szpíker szórakoztatta őket, így semmiben nem szenvedtek hiányt.

 

 

A rendezők és az önkéntesek csupa pozitív megjegyzést találhattak a Spartan-közösség Facebook-felületein. A sportolók nagyon ki voltak már éhezve a versenyzésre és átérezték, hogy mennyire bonyolult volt összehozni az orfűi viadalt a rendelkezésre álló idő rövidsége, valamint a különleges intézkedések miatt.

„Április negyedikén és ötödikén Veszprémben Európa legnagyobb versenyét rendeztük volna meg telt házzal, ám el kellett halasztanunk a járvány miatt. Ezt augusztus végéig biztos nem, de még ebben az évben feltétlenül szeretnénk pótolni. Október második hétvégéjén lesz Miskolcon a Trifecta-versenyünk.”

Fotók: Spartan Race Hungary Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz
Fesztivállal indul a tájfutószezon
Elrajtolt a virtuális Tour de France
Frizbimérkőzések játékvezető nélkül

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.