A tervek készen állnak a fitneszversenyekre

A Magyar Testépítő- és Fitneszszövetség közzétette idei versenynaptár-tervezetét, amely között találni gyermek-, utánpótlás- és felnőttversenyeket is – Huber István elnököt kérdeztük.

Mint arról korábban is írtunk, tavaly remek évet zártak testépítőink és fitneszversenyzőink. Vágó Virág a junior-világbajnokságon az első, a felnőtt-vb-n a harmadik helyen végzett, Nyircsák József testépítő junior-vb-t nyert, míg a mindössze 19 éves Ilosvay Viktória – az év felfedezettje címet kiérdemelve – a dobogó második fokára állhatott fel a felnőtt-világbajnokságon. Arról, hogy vajon az idén is hasonló sikerekre számíthatunk-e, Huber István, a Magyar Testépítő- és Fitneszszövetség elnöke így vélekedett.

„Rendkívül nehéz kérdés, mert nem tudjuk pontosan, kik lesznek az ellenfelek – mondta. – Valószínűsíthető, hogy a szlovákok és az ukránok rendkívül erős összeállításban lépnek porondra a nemzetközi versenyeken, ennek ellenére reménykedem a sikerekben. Persze el kell ismernem, az elmúlt évünk kimagaslóan eredményes volt, amit nehéz lenne megismételnünk, de csodás csapatunk van, amely eséllyel veszi fel a küzdelmet más országokkal szemben. Szükségünk lesz jó adag szerencsére is, hiszen ebben a sportban nem csak a tudás számít.”

Az elnök szerint Szlovákia, Ukrajna, Finnország és a balti államok versenyzői is ki vannak éhezve a versenyzésre és a sikerre. A szakember úgy véli, ha május közepéig jelentősen javul a járványügyi helyzet a világban, nagyon sok ország versenyzője mond igent a megméretésekre. Egyelőre reális esély mutatkozik erre, így vélhetően erős lesz a mezőny a különböző nemzetközi viadalokon.

„Jól ismerem ellenfeleinket, meg kell hagyni, erősek. Bennünket sem kell azonban félteni, mind létszámban, mind tudásban sokat gyarapodtunk a korábbi évekhez képest. Juniorcsapatunk jóformán bárki ellen eséllyel veszi fel a küzdelmet. Ha a világ- és Európa-bajnokságon minden olyan versenyzőnk elindul, akire számítunk, óriási meglepetést szerezhetünk. Nem túlzás állítani, minden idők legfelkészültebb magyar válogatottja várja, hogy kilépjen a nemzetközi porondra.”

Ebben az évben nem tartanak nemzetközi versenyt Magyarországon, amelynek oka ugyancsak a koronavírus-járvány szülte bizonytalanság.

 

Nyircsák József a junior vb-n

 

„Rafael Santonja, a világszövetség elnöke megkérdezte tőlem, akarunk-e versenyt rendezni, mire én határozottan és udvariasan nemet mondtam. Nem mintha nem lenne meg hozzá a megfelelő infrastruktúránk és tapasztalatunk. Sokkal inkább az óriási bizonytalanság az oka, és ebben a helyzetben nem mertem rábólintani a rendezésre. Képzeljék csak el, mi lenne, ha a hotelek zárva maradnának, így nem lenne hol aludniuk a versenyzőknek, vagy a határzár miatt nem tudna minden sportoló eljönni hozzánk. Óriási kockázat lenne annyi pénzt beleölnünk egy olyan sporteseménybe, amelyet aztán nem tarthatunk meg rendesen.”

Ami a hazai versenyeket illeti, különösen fontosnak ígérkezik a tavaszi Magyar Kupa, amely egyben válogatóverseny a felnőtt testépítő és fitnesz Európa-bajnokságra, továbbá a gyerek-világbajnokságra, amelyet Szerbiában rendeznek. Az ősszel a magyar bajnokságnak jut kiemelt szerep, hiszen az itt legjobban szereplő sportolók részt vehetnek a novemberi testépítő-világbajnokságon, illetve a decemberi junior testépítő- és fitnesz-világbajnokságon. Utóbbi két esemény helyszínét még nem jelölték ki.

„A teljes magyar juniorválogatott indul az országos bajnokságon, méghozzá a lehető legerősebb összeállításban, hogy aztán a nemzetközi világeseményeken is megméresse magát. Akkor sem leszek szomorú, ha netán második lesz, mert ez azt jelenti, hogy csak egy nagyon erős ország tudta megelőzni.”

További hírekért és a részletes versenynaptárért látogassa meg a szövetség hivatalos Facebook-oldalát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.