Címet védhet a tavalyi Mr. Olympia-győztes

Szakemberek szerint a 2020-as Mr. Olympia-győztes egyiptomi Mamdu Elszbiaj az idei versenynek is első számú esélyese, főleg, ha megismétli tavaly mutatott teljesítményét.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban töri meg az önként vállalt médiacsendet Mamdu Elszbiaj – becenevén Big Ramy –, a 2020-as Mr. Olympia győztese. Az egyiptomi testépítő csak néhány hónappal a sikere után – az első helyért 400 ezer amerikai dollárt zsebelt be – kezdte el a felkészülést a 2021-es csúcseseményre. Már akkor sokan kérdezték tőle, vajon meg tudja-e ismételni tavalyi teljesítményét, ám ő mindössze annyit felelt (sport)diplomatikusan: minden erejével azon dolgozik, hogy felülmúlja a 2020-as Mr. Olympián mutatott formáját.

 

 

Big Ramy természetesen nem kapkodta el a felkészülést, és megajándékozta magát némi pihenéssel. Számos társasági eseményen vett részt, és szívesen mutatkozott az utca emberével is. A 37 éves egyiptomi méretben, edzettségben, gyakorlatbemutatásban és leginkább pózolásban nőtt versenytársai fölé a tavaly versenyen, és az idén sem adná alább. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint hogy nem egészen két hónappal a nagy esemény előtt már megmutatta óriási bicepszét a YouTube-on, és a szakértők szerint a többi testrésze miatt sem kell szégyenkeznie, különösen váll- és hátizma miatt nem. A profi testépítéshez legjobban értők egyhangú véleménye, ha Elszbiaj hozza tavalyi formáját, sőt még javít is rajta, idén is verhetetlen lesz.

 

Brandon Curryt tavaly elveszítette a trónt, most megpróbálja visszaszerezni egyiptomi riválisától. Fotó: Instagram

 

Az egyiptomi bodybuilder azért nem ülhet karba tett kézzel, hiszen a 2019-es Mr. Olympia-győztes amerikai Brandon Curry és a hétszeres Mr. Olympia-bajnok, szintén amerikai Phil Heath is feni rá a fogát, és akkor még nem is szóltunk az iráni Hadi Csupanról vagy éppen a holland William Bonacról. Utóbbi versenyző állt már Mr. Olympián a dobogó második és harmadik fokán, kivéve a felsőt, míg az iráni 2019-ben a harmadik, 2020-ban a negyedik lett a profi testépítők legrangosabb seregszemléjén.

Big Ramy amúgy szívesen osztja meg tudását rajongóival is: a Karizmok napja című motivációs filmben abban segít nekünk, hogyan növeljük bicepszünket és tricepszünket.

 

 

Az idei, október 7. és 10. között esedékes Mr. Olympia nyílt versenyére kvalifikáló profi testépítők nevét ide kattintva olvashatják el, itt pedig a tavalyi viadal végeredményét találják.

Mint ismert, két magyar, Molnár Péter és Király László is részt vesz az idei megméretésen, ám ők a Classic Physique (klasszikus testépítés) kategóriában. Ez egy magasság alapján megállapított súlykorlátos viadal, és nem keverendő össze a nyílt versennyel, amelyben Elszbiaj és a többiek indulnak.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.