ÚJ KÖZEGBEN Diaz edzéshez hanyagolja a zenét

A Wellhello énekes-dalszerzője, Csöndör László a fesztiválszezonban is igyekszik formában tartani magát, de az edzőteremben már csak nyugalomra vágyik.

Korábban mindig azt mondtam az edzésről: az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen!

És most meg is cáfoltam saját magam, mert beindult a fesztiválszezon, és bár ebben az évben a korábbinál kevesebb koncertet vállaltunk, nagy sajnálatomra mégsem jutottam el az edzőterembe. Júniusban a Budapest Parkban Kiss Balázs bűvészshow-ja színesítette az előadásunkat, és arra hosszú napokon át reggeltől estig gyakoroltunk, hogy minden trükk tökéletesen működjön. Annyira sok időt szántunk rá, hogy már azzal álmodtam, Fluor kettéfűrészel. A koncert jól sikerült, de hiába terveztem, nem tudtam edzeni egy jót utána sem, márpedig arra nagy szükségem van. Rögtön utána kétszer is elutaztunk Sopronba, volt egy saját fellépésünk és a Halott Pénz-koncerten is szerepeltünk.

Ez azért hosszú túra, nemhogy kétszer, így ilyenkor még az is megesik, hogy a játszótéren erre a célra kialakított eszközökkel dolgozom kicsit: húzódzkodás, tolódzkodás, amire lehetőség van, hogy átmozgassam kicsit az izmokat.

Most pedig indulunk Erdélybe, tíz óra utazás, utána nagyon jólesne egy kis mozgás, már rá is kerestem a neten, van-e edzőterem a szálláshelyen. Sok időnk ott sem lesz persze, mert előtte még a Balaton Soundra is hivatalosak vagyunk, miközben klipet forgatunk, ráadásul készülődünk egy újabb nagyobb volumenű programra: szeptemberben egy óriási meglepetés részesei leszünk, amiről még nem mesélhetek, de nagyon izgalmas dolog, óriási kihívás lesz – ez így együtt minden időnket felemészti júliusban.

Persze ahhoz, hogy mindez jól sikerüljön, fizikailag is rendben kell lenni, de most heti háromnál több edzés nem fér bele sajnos az időmbe. A koncertek napján már nagyon óvatos vagyok, bokszedzésre aznap biztosan nem megyek, mert az azért nagyon sok energiát felemészt, nem szeretném, hogy egy erős edzés este a színpadon „üssön vissza” – muszáj odafigyelni, mikor mennyit erősítünk, mert visszafelé is elsülhet, ha nem tartjuk tiszteletben a határainkat vagy épp a feszes időbeosztásunkat.

Érdekes, többen is kérdezték már, mit hallgatok sportolás közben. Nos, talán furcsa, de semmit. A stúdióban egész nap zenét hallgatok, hiszen azzal dolgozunk, és amikor úgy érzem, kezdek tőle besokallni, indulok az edzőterembe, ott pedig már nagyon nem hiányzik, hogy valami muzsikát hallgassak közben.

Arra ráérek akkor is, ha hazaértem, és folytatódik a munka. Addig pedig próbálok a fellépések, utazások között minél több szabadidőt lecsípni magamnak, hogy eddzek egy jót.

(Fotó: Diaz Instagram oldala)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.