Futballisták imázsépítése felsőtesttel

A labdarúgók manapság nem csupán sportolók, a bulvárlapok célpontjai is. A hölgyek előszeretettel figyelik, a félmeztelenre vetkőző játékosok közül kinek van a legszebben kidolgozott izomzata.

A futballisták ma már igazi gladiátorok, futnak, harcolnak, ütköznek, ehhez pedig elengedhetetlen a kifogástalan állapot, az izmos felsőtest. A játékosok közül sokan nem is titkolják, milyen sok figyelmet fordítanak izmaik formálására, hányféle fehérjeport szednek, milyen ételeket esznek, és hetente hány órát töltenek az edzőteremben. De ne úgy képzeljük el, hogy a testépítőkhöz hasonlóan száz kilogrammos súlyokkal dolgoznak – a futballisták általában több izomcsoportjukat is megmozgatják edzés alatt, a mell-, hát-, kar- és hasizmukat is erősíthetik. Legfeljebb harminc-negyven percet töltenek a konditeremben, ennyi idő alatt át lehet mozgatni minden izmot.

ZLATAN IBRAHIMOVIC

A svéd világsztár Amerikában keresi kenyerét, márpedig arrafelé pontosan tudják, milyen sokat számít az imázs. Az északi futballistának ezzel sosem volt gondja, mert egyébként is imádja mutogatni magát, hangzatos nyilatkozataival magára irányítani a figyelmet. A csatár felett eljárt az idő, immár 37 esztendős, ám felsőteste olyan, mint tíz évvel ezelőtt. Saját elmondása szerint van ideje, és ki is használja az izmok edzésére: Los Angeles-i házának alagsorában több mint száz négyzetméteres konditerem található.

 

 

DIEGO FORLÁN

Az uruguayi labdarúgó ezekben az években a hongkongi Kitchee SC-ben játszik, családjával költözött, felesége, Pas és gyermekei, Martín és Lúz is vele tartott a távoli Ázsiába. A család állítólag remekül érzi magát, ami a helyi ételeknek is köszönhető, a 39 esztendős csatár pedig imádja a tengeri halakat, rákokat, amelyek köztudottan tele vannak fehérjével. A még manapság is gólerős támadó egész karrierje során odafigyelt felsőtestére, elmondása szerint 18 éves kora óta heti rendszerességgel külön tréningezett mell- és karizomra.

 

 

OLIVIER GIROUD

A francia játékos a TRX-mozgásformára esküszik, amely a funkcionális edzés egyik alapeszköze, úgynevezett izomláncok edzését teszi lehetővé. A TRX mozaikszó, jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés (Totalbody Resistance Exercise), és Oliver Giroud felsőtestén lemérhetjük, milyen eredményt lehet elérni vele. A felmérések alapján a francia futballista az egyik legfittebb labdarúgó az egész világon, rengeteget fut, a párharcok döntő többségét megnyeri a védőkkel szemben. Na igen, 193 centiméteréhez 93 kilogramm párosul, a hölgyek nem véletlenül szeretik, ha félmeztelenül ünnepli góljait.

 

 

Szakértők szerint a labdarúgókat kitüntetett női figyelem kíséri, ezért tudatosan felvettek egy viselkedési formát, azaz gyakran megmutatják kidolgozott felsőtestüket. Inspirálják a hölgyeket, hogy nézzenek meccseket, s természetesen még inkább megpróbálják magukra irányítani a tekinteteket.

Cristiano Ronaldo mondta a közelmúltban: „Elsősorban a mérkőzéseken nyújtott teljesítményemmel szeretnék kitűnni, de nem mellékes, mit gondolnak rólam a rajongóim.”

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.