Gumipánttal a tökéletes alakért!

Egyre több olyan sporteszköz áll a rendelkezésünkre, amellyel bárhol, bármikor tudunk edzeni, akár otthon is. Ilyen kiegészítőről, a gumipántról vagy gumiszalagról kapunk hasznos tippeket a Decathlon szakértőjétől.

Rohanó világunkban kevés időnk van arra, hogy figyeljünk magunkra és egészségünkre. A megfelelő táplálkozás mellett fontosnak tartom a rendszeres edzést egészségünk megőrzéséhez.

A gumipánttal változatos edzéseket végezhetünk, minden izomcsoportot meg tudunk mozgatni.

Sportolni bárhol lehet és bármikor, a megfelelő eszközökkel és kitartással hamar látványos eredményt érhetünk el. Én hetente több alkalommal edzek, igyekszem változatosságot belevinni, ezáltal több izomcsoportot megdolgoztatni. Van olyan, amikor nincs időm elmenni terembe, ezért az itthoni edzés mellett döntök. Nem baj, ha nincs kedved kimozdulni, mert hideg van, esik az eső.

Bemutatom nektek az egyik kedvenc sporteszközömet. Tökéletes segítséget nyújt az edzéshez, akár a zsebedben is elfér – ez nem más, mint a gumikötél vagy más nevén training band.

Hogyan használd? Ezzel az eszközzel minden izomcsoportra tudsz edzeni. Ráadásul a terhelést sem fogod megszokni, mert többféle erősségű gumipánt létezik. A fogás szélességével is tudsz a terhelésen állítani. Előnye a súlyzókkal szemben, hogy nincs holtpont, a gumikötél állandóan terheli az izmot. Bármikor és bárhová magaddal viheted.

Ötletek gyakorlatokhoz

Kar-és vállizom

Törzsizom

Combizom

A gumikötelek fajtái

A színek jelölik a terhelhetőséget. 5 kg-tól 60 kg-ig megtalálod a Decathlon áruház polcain.

Használhatod erősítéshez és nyújtáshoz egyaránt! Nem utolsósorban pedig a közelgő ünnepre való tekintettel kiváló karácsonyi ajándék a család bármely korosztályának.

Szabados Mónika, a Decathlon cross training sportfelelősének cikke

(x)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.