Lisa Marie Varon: húsz év a ringben

Korábbi sorozatunkban bemutattuk a Mr. Olympia győzteseit, most tíz testépítő fitneszmodell következik. Lisa Marie Varon indulhatott volna a Ms. Olympia versenyen, de a pankrációt választotta.

Noha Európában, sőt Magyarországon is megpróbálkoztak a profi birkózással, vagyis a pankrációval, igazából az Egyesült Államokban vált népszerűvé. A tengerentúlon a profi birkózók nagy hírnévnek örvendenek, és a nők is űzik a színpadias, a nézők szórakoztatásán alapuló sportot.

Az elmúlt harminc évben jócskán akadtak csillagok a szakág történetében, köztük Lisa Marie Varon, akit Tara, illetve Victoria becenéven is ismerhetnek, hogy az egyéb, kevésbé szalonképes nevekről ne is beszéljünk.

A visszavonulását tavaly bejelentő 49 esztendős hölgy Kaliforniában született egy Puerto Ricó-i származású, vietnámi veterán édesapától és egy Koreában született török anyától, aki Japánban volt énekesnő. Varonnak korábban három bátyja született, mindhárom birkózott, Bobby Varon 1983-ban meg is nyerte a Pánamerikai Játékokat.

 

 

Lisa Marie Varon a középiskolában a tanulás mellett cheerleaderként villogott, és országos szinten is a legjobbak közé tartozott, 1989-ben például a hetven legjobb lány társaságában lehetett jelen az NFL All Star-mérkőzésén. Az egyetemen biológia szakon végzett, de közben a sporttól sem szakadt el, személyi edzőként is dolgozott, és aerobikot tanított.

 

 

Később fitneszversenyeken is indult, 1999-ben pedig elnyerte az IFBB pro-kártyáját, így akár a Ms. Olympián is megmérethette volna magát, végül azonban a birkózást választotta.

Többek között a két résszel korábban bemutatott Chyna hatására, akivel 2000-ben találkozott, ő inspirálta arra, hogy komolyabban kezdjen foglalkozni a birkózással. Végül 2000 nyarán mutatkozott be a profik között, és kezdetét vette csaknem két évtizedes karrierje, amely a megrendezett intrikákkal, különböző kerettörténetekkel szegélyezett mérkőzések során rengeteg sikert hozott neki. A fitneszversenyek sikerei után a ringben is szerzett több bajnoki címet, pályafutása alatt az egyik legismertebb, legjobb profi birkózóvá vált.

Lisa Marie Varon 21 esztendőn keresztül volt Lee Varon férje, közös éttermet üzemeltettek, illetve autók tuningolásával foglalkozó szervizt nyitottak, majd egy birkózótematikájú étteremmel is foglalkoztak, amelyben a férje volt a séf.

 

„Megszállottként edzettem, amikor elkezdtem a fitnesszel foglalkozni, aztán találkoztam Chynával, és mondta, jól állna nekem a birkózás – nyilatkozta a windcityslam.com oldalnak. – Azt mondtam a szüleimnek, hogy három hónap, aztán megunom. Végül húsz évig űztem a sportágat. Bajnoki címet nyerni mindig különleges érzést jelentett, mert az mutatta, hogy jól végeztem a munkámat. A végén azonban a testem már jelezte, hogy elég volt, eljött az ideje a visszavonulásnak. A csúcson akartam abbahagyni, nem szerettem volna az emberek lesajnáló pillantásaitól kísérve távozni a ringből.”

Fotók: Lisa Marie Varon/Facebook/Instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.