Szalai Evelin aranyérmei a Gyémánt-kupán

Folytatta remek szereplését a 25 éves fitneszversenyző, aki ezúttal a Máltán rendezett nemzetközi versenyen ért el két első helyezést, de szépen szerepelt a másik két magyar induló is.

Augusztus utolsó hétvégéjén Máltára összpontosult a testépítő- és fitneszvilág figyelme, a nemzetközi szövetség (IFBB) a szigetországban rendezte meg a hagyományos Gyémánt-kupát (Diamond Cup). Az esemény jelentősége – többek között – abban állt, hogy a pandémia miatti kényszerleállás óta ez volt az első hagyományos módon megtartott fontosabb nemzetközi testépítő- és fitneszverseny.

 

Berecz Sándor (középen) büszke lehet a negyedik helyre. Fotó: Berkes László/Facebook

 

A megméretésen a felnőttek összesen nyolc kategóriában álltak színpadra, közöttük három magyar versenyzővel. A június végi testépítő és fitnesz e-Európa-bajnokságon ezüstérmes Szalai Evelin bikinifitnesz és fitmodell, Berecz Sándor men’s physique, míg Berkes-Vasvári Nikoletta elit pro kategóriában képviselte a magyar színeket.

A kétnapos viadalt – az egészségügyi előírásokat szigorúan betartva – a Dolmen Hotel 1200 fős befogadóképességű, Oracle nevű konferenciatermében tartották, ahol a járványügyi szabályozás miatt csupán százan foglalhattak helyet. A legjobb sportolók a pénzdíj mellé világranglistapontokat és profi kártyákat is szerezhettek.

Jól indult a vasárnap a kis létszámú magyar küldöttségnek, a közép-európai idő szerint ugyanis délben kezdődő amatőr versenyen a 25 esztendős Szalai Evelin elképesztő formát mutatva bikinifitnesz és fitmodell kategóriában is első helyet szerzett.

„A két aranyérem leginkább annak köszönhető, hogy következetesen készültem a megméretésre, a helyszínen pedig mindent beleadtam, amit csak tudtam – árulta el Szalai Evelin, akit – a több magyar résztvevővel együtt – Berkes László testépítő-szakágvezető és személyi edző készített fel. – Következetesen betartottam a versenydiétát, ennek érdekében folyamatosan egyeztettem az edzőmmel. A bikinifitnesz kategóriában nagyon erős mezőny gyűlt össze, öt ország sportolóival kellett megvívnom az aranyéremért. Őszintén szólva nem számítottam ilyen jó eredményre, bár sohasem gondolkodom előre. Mindig arra összpontosítok, hogy a verseny napján hozzam ki magamból a legtöbbet. Reméltem, hogy tavalyhoz képest az idén jobban megy a versenyzés, és aranyérmet is szerzek valamilyen nemzetközi megméretésen. A most érvényben lévő járványügyi szabályozás miatt egyelőre nem döntöttük el, induljunk-e a szeptember közepén esedékes Európa-bajnokságon. Ha nem indulok, az október negyedikén Budapesten tartandó Just Clear International Cupon állok újra színpadra.”

Délután fél 4-kor a férfiak küzdelmeivel folytatódott a Gyémánt-kupa, és Berecz Sándor – nem kis meglepetésre – épphogy csak lemaradt a dobogóról a men’s physique kategóriában. Késő estére is maradt izgalom, hiszen az elit pro versenyen body fitness kategóriában ekkor lépett színpadra Berkes-Vasvári Nikoletta, aki a legutóbbi profi világbajnokságon negyedik lett. Ezúttal a szintén előkelő 5. helyen végzett.

„Nagyon örülök, hogy ilyen kitűnő viadalon vehettünk részt – értékelt Berkes László testépítő-szakágvezető és személyi edző. – Őszintén szólva Szalai Evelin győzelmére azért legbelül számítottam, de sohasem iszom előre a medve bőrére. Ami Berecz Sándort illeti, már azt is nagy sikerként könyvelhettük el, hogy bejutott a legjobb hat versenyző közé. Ennek tükrében a negyedik hely kitűnő eredmény. Érzésem szerint egy helyezéssel jobbat érdemelt volna, de ezen már nincs mit sajnálkoznunk. A profi body fitness kategóriában – amelyben feleségem, Berkes-Vasvári Nikoletta is indult – rendkívül erős mezőny gyűlt össze. Niki nagyon jó formában érkezett Máltára, és ennek köszönhetően az ötödik helyet szerezte meg, ami a profik között ragyogó teljesítménynek számít.”

A Gyémánt-kupa győzteseinek és helyezettjeinek neve itt található.

Fotó és címlapfotó: Szalai Evelin/Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.