BOGI BLOGJA 5+1 tuti kifogás mindenre – futóknak

A futás a világ legjobb kifogása (is). Bogi a tőle megszokott laza módon ad tanácsot azoknak, akiknek az élet legnehezebb pillanataiban is kéznél van a futócipőjük.

Hozzátok szólok, introvertált feleim. Bizonyára nektek is okozott már jó pár kellemetlen szitut, hogy menni kellett valahová, ahova nagyon nem akartál, de muszáj volt, nehogy megsértsd szüleidet, felebarátaidat amiatt, hogy jelenléteddel nem járulsz hozzá az esemény sikeréhez. Íme 5+1 tuti indok, amivel kivonhatod magad a pofavizitek alól.

1. Haverod meghív a kedvenc bandád koncertjére, szívesen mennél is, de látod, hogy rajtad kívül még plusz húszezer ember prezentálja majd magát.

Lelki szemeid előtt lepereg a kapuk előtti tömegnyomor, a pult és a színpad előtti tömegnyomor, ezért úgy döntesz, marad a Youtube. Na de mit mondasz a havernak, hogy ne „unfriendeljen” a Facebookon?!

Bocs, de futok! Létrehoztam tegnap egy futócsoportot, és „minyő” véletlen, pont péntek esténként lesznek a közös edzések, ne haragudj, de nem hagyhatom cserben őket, hát hogy néz ki, hogy pont az alapító atya nem jelenik meg az eseményen. De azért fotózzál (és remélem, sz.r lesz a koncert, így tényleg nem maradtam távol hiába).

2. Ilonka néniéknél disznóvágás lesz a hét végén Borsodban, nem ártana, kisfiam/kisjányom segíteni a böllérnek, fát is kellene aprítani a bográcshoz, meg a hurka se tölti ám meg magát.

Bocs, de futok! Drága Ilonka néni, az Őrségben leszek az Ultra Trail Szarvasbúgatón, és hopp, már meg is érkeztünk az erdőbe a faházhoz a szállásunkhoz, itt nem lesz térerő, de azért anyuékkal tessék már küldeni egy szál hurkát meg kolbászt.

3. A párod igencsak huncutkodna, ezt már napközben is a tudtodra adta, neked a libidód viszont a bányabéka popsija alatt van. A „fáj a fejem” dumának viszont olyan huszadik századi hangulata van, úgyhogy valami más kifogást kell találni.

Bocs, de futok! Ne haragudj, drágám, de ma este nem megy, a melóhelyről egyből megyek a János-hegyre az éjszakai Bagzó Macskák teljesítménytúrára, a célban adnak emléklapot meg plüsskandúrt, de majd meséld el mit láttál a Pornhubon.

4. Barátosnédnak, haverodnak esküvője van, te meg le vagy égve, mint a Reichstag. Bár mondták, ajándék nem kell, azért némi „dellát” csak illenék kicsengetni, de nincs miből, meg amúgy is rühelled az esküvőket, úgysem ismersz senkit, és maximum a nászasszonnyal tudsz sprintelni az ingyen piáért.

Amúgy is elég kínos lenne bevallani, hogy napok óta vajas kenyeren élsz, akkora gyökér troll meg nem vagy, hogy egy „Fogadd őszinte részvétemet!” képeslapot küldj, így mit lehet tenni?

Bocs, de futok! De „brácsám”, ha hiszed, ha nem, meghívtak a Nemzetközi Anyagnyúlgyűjtő Tájfutó vb-re, várjál, most meg nem mondom a helység nevét. Pont a lagzi időpontjára esik, és meg kell értened, életem egyik nagy álma válna valóra. Egy szelet tortát azért tegyetek már félre, majd talizunk! Okés, hozok neked nyulat.

5. A cég megszervezi az idei huszadik csapatépítő tréninget, izgalmas, motiváló előadásokkal, rengeteg közös programmal, játékkal, esténként ismét orgiába fúló irgalmatlan ivászattal – már kívülről vágod a forgatókönyvet. A legutóbbi ilyen alkalommal 3.6 volt a véralkoholszinted. Nem jó, de nem is tragikus, de azért az az egy éjszaka a detoxban elég volt, inkább otthon olvasnál egy jó kis Jane Austent végre.

S mit is mondhatnál a főnöknek, hogy kösz, de baromira nem veszel részt semmilyen tréningen anélkül, hogy másnap demotiváló és a munkamorált amortizáló dezertőrnek lennél kikiáltva.

Bocs, de futok! Sajnos, nem jó az a hétvége, lesz az a verseny, na, nem jut eszembe, valami tavat vagy folyót kell megkerülni, de rányomtattam bazi nagy betűkkel a cég logóját, mint szponzort a pólómra, csak a cég dicsőségéért csinálom, semmi másért, ugyan ki az a hülye, aki ilyen magasztos cél nélkül vágna neki hatvan fokban százötven kilométernek. Igen, gondoltam céges váltóra is, de tudom, senki sem olyan sportos, a Müller is csak dartsozni szokott, kénytelen vagyok én beáldozni magam, de mindannyiunkért teszem!

+1. Meghívtak egy UB váltócsapatba, de neked semmi kedved váltózni, meg beszélgetni, meg elevenen elrohadni egy forró kocsiban, de hogy ne sértsd meg a csapat többi tagját, mit mondasz?

Bocs, de iszom! Tényleg, „nehari”, de iszonyat sűrű az a hét vége, pénteken disznóvágás, szombaton lagzi, aztán rohanhatok le csapatépítő tréningre, értsétek meg, muszáj, az állásom forog kockán, és hogyan is sérthetnék meg bárkit is azzal, hogy nem fogadom el azt a rettenet kerítésszaggatót. Higgyétek el, nekem is durva ennyi embernek eleget tenni, de mit csináljak, világ életemben ilyen altruista voltam. Azért, ha adnak pólót, hozzatok már nekem is.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.