A Vasas futói nyerték meg a Spar Maratont

A férfiak versenyének győztese, Jenkei Péter 2:23:21-es idővel ért célba, a nők között Gyurkó Fanni Anna bizonyult a leggyorsabbnak, ő 2:42:54-es idővel teljesítette a távot.

Napsütéses őszi időben került sor a 34. Spar Budapest Maraton Fesztivál vasárnapi versenynapjára, amelyen a maratoni táv mezőnye is aszfaltra lépett. A versenyt a Vasas futói nyerték, a férfiak között Jenkei Péter, a nőknél Gyurkó Fanni Anna ért elsőnek a célba.

„A pálya vonalvezetése tetszett, jól futható, de a meleg miatt elmaradtam attól az időtől, amire a formám alapján képes lennék. Kíváncsian várom a következő maratoni erőpróbát négy hét múlva Frankfurtban” – nyilatkozta Gyurkó Fanni Anna az MTI-nek. Jenkei Péter Csupasportnak adott értékelése ide kattintva olvasható.

Az indulók nagy részének célja azonban nem a győzelem megszerzése volt, hanem pusztán a táv teljesítése. A szervező Budapest Maraton Facebook-oldalának adati szerint 1135 futó élete első maratonijának veselkedett neki, összességében a két nap során összesen 30 982 nevezőt regisztráltak a különböző versenyszámokban, vasárnap 5971-en vállalták egyéniben a maratoni távot. A futók között természetesen ezúttal is akadtak, akik nem szokványos öltözetben rótták a kilométereket, akadt aki Rubik-kocka-jelmezt vett magára.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A célban megannyi érzelmes pillanatot kaphattak el a szeretteiknek szurkoló nézők, szintén a Budapest Maraton osztott meg egy olyan videót, amelyen egy lánykérés látható.

(Nyitókép: MTI/Mohai Balázs)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.