BLOGRA FUTOTTUNK Az igazán fülbemászó ajándék

Csendes napok ezek a futás és a futásról szóló blogok világában is – na persze Hédi azért így is talált böngészni valót, de érződik, hogy most inkább a pihenésé, nem pedig a rohanásé a terep.

Hihetetlen, de elérkeztünk az év utolsó heti blogszemléjéhez! Gondolkodtam, hogyan tudnék frappánsan elbúcsúzni az évtől, mondjuk, írok évértékelőt, készítek statisztikákat, hogy ki blogolt a legtöbbet, milyen típusú bejegyzések születtek, melyiket szerettétek a legjobban, de inkább egyszerűen szeretném megköszönni, hogy ennyien sportoltok, s megosztjátok velünk az élményeiteket, tapasztalataitokat!

Sokan nem gondolják, hogy a bejegyzéseikkel mennyi embernek adnak erőt, bátorítást vagy épp azt az utolsó löketet, ami miatt elkezdi, folytatja, lefutja, benevez és nem adja fel.

Nagyon hasznosak a versenytapasztalatok megosztása másokkal, a pályaleírások, öltözködési, frissítési tanácsok, tippek futócipő kiválasztásához. Úgyhogy arra biztatok mindenkit, hogy írjon, blogoljon sokat, mert szeretjük a bejegyzéseiteket! Jövőre is szemezgetek, úgyhogy ezt nem ússzátok meg. Ezúton ragadom meg az alkalmat, hogy mindenkinek nagyon sikeres, boldog sportévet kívánjak, teljesüljön minden kitűzött cél, mozogjatok, fussatok, mert boldoggá tesz!

(Breaking news: a családom meglepett a RUN feliratú fülbevalóval, és még egy futóknak szóló motivációs könyvet is kaptam. Boldogság!)

 

FEJESDORA.COM (blog)

Dóri szeptember óta nemigen tud futni a begyulladt a piriformis-izom miatt (a cím alapján azt gondoltam valamilyen piros uniformisról lesz szó), de legalább eljutott odáig, hogy kiderült, mi a baj, így megfelelően tudják kezelni is. A bejegyzésből kiderül az is, hogy a téves diagnózis után kinek sikerült beazonosítani a problémát! Sok türelmet és mihamarabbi jobbulást kívánunk!

 

21097KK.WORDPRESS.COM (blog)

Koffein Kapitány sincs topon futás szempontjából, bár már javulnak a térdei, még mindig nem mozoghat rendesen. Szerencsére az ünnepek alatt egyéb tevékenységekkel el tudja ütni az időt, s lássuk be, az, hogy idén háromezer kilométert teljesített futva, nagyon szép eredmény, főleg úgy, hogy hónapokat kellett kihagynia!

 

PAPERWINGS (Facebook)

Hogy is ünnepelhetné egy terepfutó a születésnapját, mint barátokkal egy dagonyázós futással a Börzsönyben! Jó kis meglepetés volt, mindenki ilyenre vágyik 🙂

 

GYG-TEREPFUTASAI.BLOG.HU

Györgyi Gábor néhány hete már megosztott velünk egy videós összefoglalót a versenyről, és most végre a saját élményeit is olvashatjuk a bejegyzésében. A Pireneusokban lefutott 174 kilométer 8700 méteres szintemelkedéssel elképesztő teljesítmény, ezt végigtolni, mindenre (is!) felkészülni és mindent megoldani nem egyszerű feladat, de neki sikerült! Több mint negyvenöt óra küzdelem, a 222 indulóból a 98. hely megszerzése – fantasztikus!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Ugye, nem vagyunk mi gépek?!

Kremlicza Levente

A karácsony időszak a futók számára még több rohanással járt, hiszen nemcsak az edzéseket kell megcsinálni, de vásárolni a nagyfaternek tokajit, a gyereknek zenélő robotpingvint, amivel majd tönkreteheti a rokonság idegrendszerét, a nagynéninek a nyolcvanharmadik vázát, és persze a bejglit is meg kellett (v)enni. Stresszes napok voltak ezek, ráadásul az év vége közeledtével sok futó próbálja meg valamilyen kerek számra kihozni az évben futott kilométerei számát – hogy mutat már a 3461, akkor már legyen 3500! A sok tenni- és futnivaló között foglalkozhattunk azért az ünnep lényegével is, a szeretteinkkel és önmagunkkal. Elengedhetjük akár az edzésterv követését is, ha az esik jól, nem ettől a kis lazulástól romlik majd perceket a félmaratoni időnk, sőt a diétát, egészséges táplálkozást is vehetjük kevésbé szigorúan ilyenkor, ha nincs komoly egészségügyi okuk. Nem kell mindig száz százalékon hajtani, a pihenés ugyanolyan fontos, mint az edzés, és nem csak fizikailag kell feltöltődni. Szellemileg, érzelmileg is muszáj topon lenni újra a fárasztó év után, szóval ilyenkor kell egy kis szórakozás, lustálkodás. A rohanó, teljesítménykényszerrel, megfelelési vággyal teli életben hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy emberek vagyunk, nem gépek. Nem gépek…

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.