Barátai a Dunakanyarban futnak Orsiért

Fél év halasztás után szeptember 20-án rendezik meg a Dunakanyar Félmaratont, amelyen két lány a barátnőéért, Temesvári Orsiért, a főnixlányért fut.

A koronavírus-járvány miatt fél évvel később, szeptember 20-án rendezik meg a 4. Dunakanyar Félmaratont, amelyen két önkéntes futó adományokat gyűjt barátjuknak, a rengeteg embert inspiráló főnixlánynak, Temesvári Orsinak.

„Azóta minden egyes nap azon dolgozom, hogy felépüljek. Hogy tanuljak valamit, és hogy jót tegyek másokkal. Adni szeretnék abból a rengeteg tudásból és tapasztalatból, amit a mindennapokban szerzek” – írja blogja bemutatkozószövegében Temesvári Orsi sportember, futó, író, blogger. Az életvidám, 28 éves, jogi egyetemet végzett lányról márciusban a Csupasport is írt.

A Suhanj! Alapítvány adománygyűjtő futójaként aktív, sportos életet élő Orsit 2018 áprilisában elütötte egy autó, nyaktól lefelé lebénult, ennek ellenére rengeteg embernek erőt adva töretlen optimizmussal áll az élethez.

„Szellemi erejének, hozzáállásának, akaraterejének köszönhetően nem adta fel a céljait, és jelenlegi, nagy mértékben korlátozott körülményei ellenére is képes rá, hogy tudatosan gondolkodva álljon az életéhez. Minden egyes napra úgy tekint, mint amely közelebb viszi a felépüléshez. Amellett, hogy újraépíti önmagát, másokat is inspirál. Létrehozta saját blogját, amelyben tabuk nélkül ír megváltozott életéről, az őt ért hatásokról, arról, hogyan lehet feldolgozni egy tragédiát, és hogyan lehet egy váratlan helyzetből kiutat találni” – mondták róla barátnői, Helischer Szilvia és Reich Nóra.

A lányok a Suhanj! Alapítvány futói, ahogyan Orsi is az volt. Az év elején Run FORsi néven jótékonysági kampányt indítottak Orsi támogatására. A legtöbb sporteseményhez hasonlóan azonban a március 29-re tervezett 4. Dunakanyar Félmaratont is el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt. A RunFORSi két futója végül fél évvel később, szeptember 20-án áll rajthoz a 4. Dunakanyar Félmaratonon.

„Folyamatosan figyeljük a híreket, úgy néz ki, szerencsére az ősszel meg lehet rendezni a versenyt. A fél év csúszás a kampány előnyére fordult, hiszen az emberek jobban megismerhették Orsit és a tevékenységét. Orsi rengeteget olvas, folyamatosan ír, időközben pedig több felkérést is kapott szemléletformáló, gondolatébresztő előadások tartására. A RunFORsi februárban indított adománygyűjtése a félmaratonin zárul, Orsi azonban bármennyire szeretett volna, nem tud személyesen ott lenni a versenyen, mert a járványhelyzet miatt kijárási tilalmat rendeltek el a rehabilitációs központban, ahol most lakik. Egyelőre sajnos látogatni sem lehet, de természetesen folyamatos kapcsolatban vagyunk vele. Érte futunk, lélekben vele együtt” – nyilatkozta Szilvia és Nóra.

Temesvári Orsi természetesen ezúttal is próbál pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez, ahogyan az Facebook-bejegyzéséből is kiderül.

„Bízom benne, hogy a kreativitás most is velem lesz, és ismét elmondhatom magamról, hogy a karantén egyik nyertese vagyok. Viszont egyvalami biztos: nehéz lesz, de ez a helyzet is elmúlik egyszer. Én pedig erősebb leszek. Bátrabb. Mert tudom, hogy megéri” – írja.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.