Barátai a Dunakanyarban futnak Orsiért

Fél év halasztás után szeptember 20-án rendezik meg a Dunakanyar Félmaratont, amelyen két lány a barátnőéért, Temesvári Orsiért, a főnixlányért fut.

A koronavírus-járvány miatt fél évvel később, szeptember 20-án rendezik meg a 4. Dunakanyar Félmaratont, amelyen két önkéntes futó adományokat gyűjt barátjuknak, a rengeteg embert inspiráló főnixlánynak, Temesvári Orsinak.

„Azóta minden egyes nap azon dolgozom, hogy felépüljek. Hogy tanuljak valamit, és hogy jót tegyek másokkal. Adni szeretnék abból a rengeteg tudásból és tapasztalatból, amit a mindennapokban szerzek” – írja blogja bemutatkozószövegében Temesvári Orsi sportember, futó, író, blogger. Az életvidám, 28 éves, jogi egyetemet végzett lányról márciusban a Csupasport is írt.

A Suhanj! Alapítvány adománygyűjtő futójaként aktív, sportos életet élő Orsit 2018 áprilisában elütötte egy autó, nyaktól lefelé lebénult, ennek ellenére rengeteg embernek erőt adva töretlen optimizmussal áll az élethez.

„Szellemi erejének, hozzáállásának, akaraterejének köszönhetően nem adta fel a céljait, és jelenlegi, nagy mértékben korlátozott körülményei ellenére is képes rá, hogy tudatosan gondolkodva álljon az életéhez. Minden egyes napra úgy tekint, mint amely közelebb viszi a felépüléshez. Amellett, hogy újraépíti önmagát, másokat is inspirál. Létrehozta saját blogját, amelyben tabuk nélkül ír megváltozott életéről, az őt ért hatásokról, arról, hogyan lehet feldolgozni egy tragédiát, és hogyan lehet egy váratlan helyzetből kiutat találni” – mondták róla barátnői, Helischer Szilvia és Reich Nóra.

A lányok a Suhanj! Alapítvány futói, ahogyan Orsi is az volt. Az év elején Run FORsi néven jótékonysági kampányt indítottak Orsi támogatására. A legtöbb sporteseményhez hasonlóan azonban a március 29-re tervezett 4. Dunakanyar Félmaratont is el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt. A RunFORSi két futója végül fél évvel később, szeptember 20-án áll rajthoz a 4. Dunakanyar Félmaratonon.

„Folyamatosan figyeljük a híreket, úgy néz ki, szerencsére az ősszel meg lehet rendezni a versenyt. A fél év csúszás a kampány előnyére fordult, hiszen az emberek jobban megismerhették Orsit és a tevékenységét. Orsi rengeteget olvas, folyamatosan ír, időközben pedig több felkérést is kapott szemléletformáló, gondolatébresztő előadások tartására. A RunFORsi februárban indított adománygyűjtése a félmaratonin zárul, Orsi azonban bármennyire szeretett volna, nem tud személyesen ott lenni a versenyen, mert a járványhelyzet miatt kijárási tilalmat rendeltek el a rehabilitációs központban, ahol most lakik. Egyelőre sajnos látogatni sem lehet, de természetesen folyamatos kapcsolatban vagyunk vele. Érte futunk, lélekben vele együtt” – nyilatkozta Szilvia és Nóra.

Temesvári Orsi természetesen ezúttal is próbál pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez, ahogyan az Facebook-bejegyzéséből is kiderül.

„Bízom benne, hogy a kreativitás most is velem lesz, és ismét elmondhatom magamról, hogy a karantén egyik nyertese vagyok. Viszont egyvalami biztos: nehéz lesz, de ez a helyzet is elmúlik egyszer. Én pedig erősebb leszek. Bátrabb. Mert tudom, hogy megéri” – írja.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.