Blaskó Mihályt átengedte a hegy

Az ultrafutó célja, hogy első magyarként oda-vissza lefussa a Spartathlont. Az összesen 490 kilométeres távnak pénteken vágott neki. Teljesítés közben, telefonon beszéltünk vele. Futónapló, első rész!

Hát, elkezdődött…

Minden a tervek szerint alakult. A rajt rendben volt, elindultunk, hogy lefussunk 490 kilométert. Vagy esetleg kevesebbet: volt két srác is, akikkel az egyik frissítőpontnál beszélgettünk, és mondták, nekik, úgy érzik, elég lesz Spártáig futni, nem jönnek vissza Athénig – vagy ha igen, nem futva. Pénteken 23 fokos, kellemes meleg volt, ahogy terveztem, ettem és ittam eleget, és végül egy óra alvás elég is volt. 170 kilométer jött össze az első napon, és voltak rendkívüli pillanatok: a Parthenio-hegy iszonyatos kihívás, de egyedül voltam, lekapcsoltam a fejlámpát, és csak gyönyörködtem a hihetetlen látványban, fantasztikus volt a völgy, az ég színe – ott olyan emelkedők vannak, hogy csak mászni tudsz, futni képtelenség.

Itt úgy mondják: átengedett a hegy, és nagyon örülj, ha ez így van. És még visszafelé is erre kell jönni? Nem, nem gondolok most ilyesmit. Huszonnyolc óra, 190 kilométer, de nem akarom magam a folyamatos számolgatással fárasztani, mégis, úgy kalkuláltam, a tervezett 34–36 óra alatt elérem Spártát. A pihenést nagyon el kell találni, időt sem akarok veszíteni, de le kell pihenni, mert különben baj lehet.

A hegyen azt mondták, a hatodik helyen vagyok, fékeztem is, mert semmi keresnivalóm ennyire elöl, nem szabad elfutnom magam.

Időnként bekapcsolom a telefonom, és elképesztő mennyiségű üzenet, bátorítás jön, ez nagyon jólesik, sok erőt ad, nem zavaró, hogy futás közben beszélgetünk. Egyébként nem tudja valaki, miért csinálom ezt? Épp ezen gondolkodtam, és a kétszázadik kilométerhez közeledve nem találtam rá választ, de… Megyek tovább. Szombaton már sokkal kevésbé sütött nap, és ha nem baj, letenném a telefont. Majd jelentkezem! És köszönöm mindenkinek a szurkolást!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.