Bogárdi Szilvia óriási egyéni csúcsa

Minden várakozást felülmúlva több mint húsz percet javított eddigi egyéni legjobbján Bogárdi Szilvia, aki vasárnap 3:14:17 alatt tette meg a nagy presztízsű tokiói maratonit.

„Csak szeretném minél jobb idővel teljesíteni a távot”fogalmazta meg a tokiói maratonival kapcsolatos céljait kevéssel az indulás előtt Bogárdi Szilvia, hazánk legismertebb hosszútávfutóinak egyike. Aki futott már maratonit, az tudja, cseppet sem könnyű megvalósítani ezt a tervet, a tavalyi Ultrabalaton győztese azonban maximálisan felülmúlta az álmait.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban induló, nagy presztízsű maratonin ugyanis több mint húsz perccel (!) megjavította egyéni rekordját, és 3:14.17-es idővel teljesítette a távot. Kevéssel a beérkezés után arra kértük őt, hogy meséljen kicsit az élményeiről, majd miután – saját szavaival élve – kicsit összeszedte magát, már írt is Japánból.

Micsoda érem!

„Esőt jósoltak a verseny napjára, és ez be is jött, ráadásul még a szél is fújt – kezdte Bogárdi. – Az útvonal nem volt bonyolult, sokszor kellett szembefutni a mezőnnyel. A biztonsági ellenőrzést követően viszonylag gyorsan bejutottunk a rajtzónába, a tájékozódást sok önkéntes segítette, a harmincnyolcezer futó dolgát és a verseny lebonyolítását tizenegyezer önkéntes segítette. A pálya az első hét kilométeren lejtett, de ezt gyakorlatilag képtelenség volt kihasználni, utána emelkedett, egészen a célig. A nevezéskor a várható jetleg, azaz az átállási nehézségek és az óvatosság miatt 3:30 körüli célidőt adtam meg, így nagyjából a mezőny közepéről rajtoltam. Eredetileg nem fűztem nagy reményeket a tokiói maratonihoz, de ahogyan elindultunk, éreztem, hogy meglehet a három és fél órán belüli idő – már persze ha semmilyen probléma sem jön közbe. Még otthonról hoztam magammal a jól bevált SiS géleket, azokkal frissítettem, illetve egy-két helyről vettem el izót és vizet a központi frissítőasztalról. A 3:14:17-es eredmény maga a csoda, nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült a futás. Változatlanul Ispánki Zoltán irányításával edzek, nagyon sokat köszönhetek neki ezért az eredményért!”

Bogárdi párja, Jakabházy Miklós is lefutotta a távot, a 3:48:27-es eredménnyel ő is egyéni legjobbat ért el – Szilvi hozzátette, valószínűleg még maradt is benne tartalék, ő pedig nagyon büszke rá.

„Hétfőn irány Kiotó!” – zárta lelkesen gondolatait az Ultrabalaton győztese, hiszen párjával néhány napig még Japánban maradnak, hogy minél többet felfedezzenek a különleges ország szépségeiből.

Az elitkategóriában a férfiak versenyét az etiópiai Birhanu Legese (2:04:48), a nőknél a honfitárs Ruti Aga (2:20:40) nyerte meg.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.