Csécsei: feladás helyett világrekord

Bár a fantasztikus teljesítményt nyújtó Csécsei Zoltán a 12 órás, a 24 órás és a 100 mérföldes világrekordot is megdöntötte, a csúcskísérlet derekán eszébe jutott, hogy befejezi a futást.

Beszámoltunk már róla, hogy Csécsei Zoltán előbb a 12 órás, aztán a 100 mérföldes rekordot, végül a 24 órás futópados futás világcsúcsát is megdöntötte, sőt 286.82 kilométeres teljesítményével saját vágyait is túlteljesítette.

„Nagyjából így terveztem, kétszáznyolcvan kilométert akartam menni, bár azt nem gondoltam, hogy ennyire jól sikerül, még úgy sem, hogy tizenkét óránál is kétezerötszáz méterrel döntöttem meg a rekordot” – mondta Csécsei Zoltán, hozzátéve, hogy az eredménnyel valóban feladta a leckét, rekordjának esetleges túlszárnyalása nem lesz könnyű.

Miközben Csécsei Zoltán a futás utáni jutalomlakomáját költötte el, cipőjét és lábát megmutatta a hozzálépő és gratuláló Bódis Tamásnak.

„Vér- és vízhólyagok vannak kidurranva, és a gennyes folyadék a cipőt is átitatta, borzasztóan fájt. Volt holtpontom a huszonnégy óra alatt, a tizenkét órás csúcs megdöntése miatt elfutottam a rekorddöntés első felét, utána kellett is két óra, hogy helyrejöjjek. A feladáson is gondolkoztam, az járt a fejemben, hogy elég lesz a tizenkét órás és a száz mérföldes csúcs, aztán adtam magamnak még egy órát, lassan mentem, kijöttem a nehéz helyzetből, ami valószínűleg annak a kőkemény edzésmunkának köszönhető, amit beletettem a felkészülésbe.”

Csécsei lefogyott, szálkásodott, sok minőségi edzése volt az utóbbi időszakban, néhány héttel korábban pedig arról is beszélt, hogy talán karrierje legjobb felkészülése volt a mostani.

„A futás alatt is eljutott hozzám a biztatás, a sok pozitív üzenet, a rengeteg néző, zavarban is voltam, nem számítottam arra, hogy ez lesz itt – jegyezte meg szerényen, közben pedig tiltakozott a hős kifejezés ellen. – Nem vagyok hős, lényegében semmit sem csinálok, csak futok egy padon, nem hittem volna, hogy ez ennyi embert érdekel.”

A jutalomlakoma kapcsán Zoltán elmondta, a somlói tiltott desszert, öt hónapja nem evett ilyet a felkészülés miatt, ezért döntött úgy, hogy a futás végén megérdemli, no meg az alkoholmentes sört. Mellé a gyros és a saláta, amelyekben szénhidrát, zöldség és fehérje is megtalálható.

„A tervek szerint márciusban a Balaton Szupermaratonon vállalok valamilyen távot, aztán a fontos verseny az áprilisi huszonnégy órás országos bajnokság. Ezen a héten azonban úszás lesz a program, egy métert sem futok. Vettem egy éves bérletet, mert mostanában sokat úszom és szaunázom.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.