Csécsei: Első vagyok az apukák közül!

A „kuka” tavaszi idény után elégedett a második hellyel Csécsei Zoltán, aki az útszélről felszedett ásványvizes üvegekből hűtötte magát, 24:15:54-es idővel teljesítette és „pluszosan” zárta a Spartathlont. Interjú.

Pihent már valamennyit?

Elvittek doppingra, úgyhogy csak tizenöt perce vettük át a szállást, most dőltem ki – szó szerint – válaszolta honlapunknak kevéssel a lefekvés előtt Csécsei Zoltán szombat délelőtt.

Milyen gondolatok kavarognak önben az elalvás előtt?

Hogy az apukák közül én vagyok az első a Spartathlonon, hiszen Bódis Tominak nincs gyermeke, más pedig nem végzett előttem. Aztán az jár még a fejemben, hogy az utóbbi néhány hónapban hatvanfős futócsapatot raktam össze, keményen dolgoztam az építőiparban, megszületett a kislányom, és még így is felkészültem a Spartathlonra – azt hiszem, eléggé pluszosan zártam az eseményt. Persze, az az álmom, hogy egyszer megnyerjem, de teljesen elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, hiszen másfél hete még beteg voltam, szinte pont a kezdésre jöttem ki belőle, ráadásul hétfőn nem aludtam, mert dolgoztam.

Ez mondjuk még mindig egészen tűrhető volt a tavalyihoz képest, amikor szintén betegeskedtem a verseny előtt, a pénteki indulást megelőző szerdáig antibiotikumot szedtem, ami nem is használt. Egy éve lázasan futottam Korintoszig.

Hozzá sem tette, hogy például a térdhajlat-fájdalma miatt milyen nehezen alakult az év eleje…

No igen, a tavaszi idény eléggé kuka lett. Kőkemény kitartás és alázat kellett, hogy visszajöjjek, folyamatosan motiválnom kellett magamat. Az egyik motiváció éppen a Spartathlon volt, a másik pedig a nagyjából egy hónap múlva következő huszonnégy órás világbajnokság.

fotók: archív

Belülről hogyan alakult a verseny?

Nem számítottam rá, hogy ennyire meleg lesz, így kicsit talán túl is óvatoskodtam az elejét, de nem bánom, mert így meglehetősen problémamentesen haladtam végig. Délután négy-ötig nekem nagyon meleg volt, ám sikerült feltalálnom magamat: felszedegettem a félig, negyedig lévő elszórt ásványvizes üvegeket, és azokkal locsoltam magamat. Elég szemetes az út, de örültem neki, mert kapóra jöttek a hűtéshez. Egyedül a talpam fájt, mert olyan cipőben álltam rajthoz, amely eléggé az utolsókat rúgja, és nem volt időm újat beszerezni. Az utolsó húsz kilométeren már csillagokat láttam a fájdalomtól, de mennem kellett, mert az öcsémék mondták, jön fel a cseh srác.

A végére azért jelentős különbség alakult ki.

Az utolsó tizenöt kilométert nagyon megnyomtam, a lejtőn pedig viszonylag alacsony maradt a pulzusom. A combizmaim persze nagyon fájtak a hegymászástól, meg a talpam.

Minden nehezítő körülményt ismerve hitte volna, hogy második lehet a Spartathlonon, ráadásul nagyot javít a tavalyi idején?

Őszintén, néhány hete még az volt az álmom, hogy megnyerhetem, de Tomi remekül felkészült sportoló, szerencse is kellett volna ahhoz, hogy megelőzzem. Azt tudtam, hogy elöl leszek.

Amikor hűvösebb lett, el tudtam indulni, ám addigra Tomi már nagyon távolra került, esélytelen lett volna utolérni. Talán kevés szintet futottam, bár ebbe a felkészülésbe több nem is fért bele.

Majd jövőre?

Jó lenne, ám meglátjuk, hiszen a családomtól veszem el az időt. Igyekeztem úgy megoldani a felkészülést, hogy minél többet legyek velük, így vasárnaponként például hajnali kettőtől futottam. Most képzelje el, fél kettőkor csörög az óra… Ugyanakkor nagyon jó volt átélni a befutót, rendőrautók kísértek be minket, sok ember várt a célban. Klassz az egész, úgy érzem, megérte. Ráadásul este kétszer is meghallgatjuk a Himnuszt, hiszen Maráz Zsuzsi is nyert! Úgy tűnt, Simonyi Balázs talán befut harmadiknak, az nagyon durva lett volna, ha tisztán magyar a dobogó a férfiaknál, de így is kettős győzelmet arattunk, és összességében az érmes helyek felét mi vittük el. Szuper este lesz!

Itt olvashatja összefoglalónkat a versenyről. Természetesen törekszünk arra, hogy a hétvégén a két győztest is megszólaltassuk a csupasport.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.