BLOGRA FUTOTTUNK Fuss a maximumon!

Blogszörfösünk már az Ultrabalaton jegyében figyeli a futós bejegyzéseket is, igaz, most már felülkerekedik a saját élmény is, hiszen a több, mint kétszáz kilométer teljesítése október első hétvégéjén az eddigieknél is nagyobb kihívást jelent majd mindegyik induló számára.

Az Ultrabalaton szervezése a szakaszbeosztás fázisába lépett, azaz próbáljuk az igényeket a lehetőségekkel összefésülni. Úgy döntöttünk, hogy tíztagú csapatunk idén nem lesz „tókerülő”, mert többeknek voltak aggályai az egész napos összezártság miatt. Ezt el kellett fogadnunk, hiszen a kisbuszban nem tudnánk tartani az elvárható távolságot, maszkviselést, így inkább külön-külön megyünk le szakaszokat futni. Ebből az is következik, hogy a szokásos péntek esti tésztapartin sem leszünk ott, és elmaradnak a közös séták, felkészülési megbeszélések, jókedv, móka, kacagás. Ezek a csapatépítő események nagyon hiányoznak majd mindenkinek , de ez az év már csak ilyen. Tudomásul veszünk, és elengedünk bizonyos életrészleteket.

Mindenesetre mindenki készül rendesen, hogy a Balatonnál kihozhassuk a maximumot magunkból.

Hetente négyszer futok, igaz, a munkanapokon rövid távot tudok csak beiktatni, de úgy érzem, ez is beépül és hasznomra válik.

Így vettem észre azt is, hogy a szervezetem másként reagál a melegre, kezd átállni az őszi időszakra, ugyanis csak deréktól fölfelé ömlik rólam a víz, s noha korábban a vádlim is olyan izzadt volt, hogy nyújtáskor állandóan lecsúszott a kezem, most csontszáraz maradt.

Visszatérve az Ultrabalatonra, kíváncsian várom, miként teljesítünk majd, hihetetlen, hogy kevesebb mint három hét múlva verseny!

ZERGETALPAK (Facebook)

Szőlőskör-beszámoló, a szerző a félmaratoni távon indult. A harmadik helyről mindösszesen harminc másodperc ivószünet miatt maradt le az 1:50:25-ös idejével, viszont a korcsoportjában első lett!

CHICKENLEGS (Youtube)

Kálmán Teréz és Szilvási Péter önkénteskedett néhány versenyen az utóbbi időben, s az itt összegyűjtött tapasztalataik alapján adnak tanácsokat a kezdő versenyzőknek.

BELESETALNIER.HU

A szerző rég nem jelentkezett bejegyzéssel, a mostaniból kiderül ennek az oka is. Sérülés, visszaesés a futásban, karanténidőszak alatti súlygyarapodás, szóval újrakezdésre van szükség az életében. Ja, s mindeközben gyönyörű új bringája is lett!

BARATRUNNING.COM

UTZ Szépalma-beszámoló: a szerző a harminc kilométeres távon indult, s 1020 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdeni. Volt kis izgalom a darazsakkal, de ezt leszámítva remek verseny volt, ráadásul még Belus Tamással is összefutott!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Maratoni örömfutás

KREMLICZA LEVENTE

Meghívást kaptam a hétvégi Bódva-völgyi maratonira, s a negyvenkét kilométeres távon indulok majd. A verseny a Vöröstói barlang mellől indul, és az edelényi kastélyszigeten ér célba, miután páratlan látványt nyújtó útvonalat futhat minden rajthoz álló. Nincsenek nagy terveim a versenyre, kicsit elengedtem ezt az évet versenyzés szempontjából, valahogy most jólesik élvezetből futni, nem görcsölni az eredményeken, nem hajtani magam. Persze az edzéseken odateszem magam, futok hosszúkat is, de most ez lazább időszak, kihasználom, amíg lehet, hogy a tavaszi szezonra minden eddiginél jobb formába kerüljek. Reményeim szerint jövőre már teljes lesz a versenyszezon, és sikerül pótolni az idén kihagyott kihívásokat.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.