Futóklub amatőröknek (is) – profikkal

Olimpikon, színésznő és színész, spartanversenyző, terep- és ultrafutó, félmaratonista, maratonista, edzők és persze a hobbikocogók sokasága – a szabadidősport-élet ismételt beindulásával a fővárosban új klubban hódolhatnak a kocogás iránti szenvedélyüknek az érdeklődők.

Futóklub alakult Budapesten, s különlegessé teszi a szerveződést, hogy ismert atléták és edzők irányításával zajlanak a közös edzések, ráadásul a profi és hobbifutók körében is kedvelt márka, a Garmin állt a kezdeményezés mögé. Debreczeni Dóra vezetőedző mellett olyan nevek erősítik a szakmai csapatot, mint Szántó Nelli, Sipiczki Csaba, Zarándy András, míg a futás paramétereivel, az adatokkal, mérésekkel kapcsolatos technikai feladatokat Magyar Péter felügyeli. A klub heti rendszerességgel tartott ingyenes közös edzéseihez bárki csatlakozhat, aki kedvet érez a futáshoz. Ami érdekesség, hogy a támogatott sportolók mellé további húsz szerencsés hobbifutót is kisorsoltak, akik a VIP-csapat tagjai lehettek.

„Nagyon hosszú előkészület után vágtunk bele a feladatba, immár örömmel látunk minden futni vágyó embert a klubunkba, kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül – mondta Debreczeni Dóra a Csupasportnak. – Az utóbbi hónapokban az életünkből kimaradt a közös sportolás élménye, úgyhogy aki szeret csapatban, szuper hangulatban futni, az velünk együtt megteheti a csodálatos terepet kínáló fővárosban. Sportolók, edzők segítik a munkát, mondhatom, igencsak összetartó közösségre talál, aki velünk együtt szeretne mozogni.”

Ami a közös edzéseket illeti, a változatosság garantálható, a futóklub alapítói ugyanis magasan képzett, szakmailag maximálisan hozzáértő edzőket kértek fel a munkára.

Beindult az új futóklub – csütörtökönként Debreczeni Dórával az élen a fővárosban koptathatják a cipőt a jelentkezők Fotók: Soós Bertalan, Abay Róbert

„Mivel mindannyian különbözőek és más kompetenciákban vagyunk erősek, az edzések sem lesznek egyformák – folytatta Debreczeni Dóra. – A közös futások során is törekszünk rá, hogy minden igényt kielégítsünk, így a klasszikus aszfaltos városi körök mellett terepre is megyünk, valamint a futók fejlődését is szeretnénk segíteni, ezért futótechnikai tréningek mellett speciális, úgynevezett résztávos edzéseket is tartunk. Szántó Nellivel, Sipiczki Csabával biztosan találkozhatnak majd a futók a gyorsító edzéseken, míg Zarándy András főleg a terepfutások alkalmával lesz a sportolóink idegenvezetője.”

Ami érdekesség, hogy a klub – a névadóhoz hűen – nagy hangsúlyt fektet a tevékenységek mérésére és az edzések során kapott adatok elemzésére – ebben az amatőr versenyeken részt vevő, gyakorlott futó, Magyar Péter lesz a tagok segítségére. A csapatot erősíti még Kovács-Nyári Dia színésznő is, aki több félmaratoni verseny sikeres teljesítőjeként élete legnagyobb megméretésére készül: az ősszel rajthoz áll az első maratoniján, és a felkészülését segítheti, hogy a klub színeiben fut Csere Gáspár, a maratoni táv olimpikonja is. A tagok között találjuk még Gömöri András Máté színművészt, s több, a márka által támogatott amatőr futót és spartanversenyzőt is.

A futók bázisa a Margitsziget közelében, a Visegrádi utcában van, innen indulnak edzeni minden csütörtökön 18.30 órától.

Az edzések ingyenesek, a klub központi épületében pedig van lehetőség átöltözni és zuhanyozni is.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.