Halama Levente egyéni csúcsot döntene

A célegyenesbe fordult Halama Levente felkészülése a franciaországi 24 órás világbajnokságra, amelyen a péceli futó szeretné megdönteni két éve elért egyéni rekordját.

Már csak egy hét, és kezdődik a 24 órás világbajnokság, amelyen héttagú magyar válogatott áll rajthoz, közülük Csécsei Zoltán és Halama Levente a két évvel ezelőtti belfasti megméretésen is ott volt.

„Célegyenesbe ért a felkészülésem, most már csak a forma tartásán, a kisebb sérülések kiheverésén van a hangsúly. Szerencsére nincs semmi komoly gond, csak a nagy megterhelés miatti kisebb húzódások, ezért nagy hangsúlyt fektetek a masszázsra, hengerezésre – mondta érdeklődésünkre Halama Levente. – Jól sikerült a felkészülésem, az eddigi legkeményebb időszakom volt, mindent beletettem az edzések során.”

Halama Levente kétszer teljesítette eddig az Ultrabalatont, és a franciaországi Albiban sorra kerülő világbajnokság lesz a harmadik 24 órás versenye, miközben tavaly teljesítette a Spartathlont, idén tavasszal pedig a 6 órás országos bajnokságon szerzett aranyérmet.

„Rendre megkapom a kérdést, hogy mit lehet tenni a monotónia ellen, de nem olyan könnyű erre válaszolni – jegyezte meg Halama Levente, amikor felvetettük, hogy bírja majd a 1.5 kilométeres útvonalon a folyamatos körözést. – Mivel megengedett, néha zenét hallgatok, főleg éjszaka, vagy éppen gondolkodom, esetleg csak megyek előre, mint egy robot.

A monotónia mellett még sok nehézsége lehet egy ilyen versenynek. Sérülés és annak menet közbeni kezelése, gyomorproblémák, holtpontok.

Ezekből több gyorsan múló lehet, de olyan is előfordult, hogy fél órán, egy órán keresztül tart, ezek igazából a legnehezebb részek.”

A Csécsei Zoltán, Halama Levente, Rudolf Tamás alkotta magyar férficsapat két éve a negyedik helyen végzett Belfastban, ahol Halama Levente 245.888 kilométeres egyéni csúcsot futott, s mint elmondta, ha ezt megdöntené, már elégedett lenne – igazából azonban ennél nagyobb céljai vannak, amelyekről viszont egyelőre nem szeretne beszélni.

„A csapatból aránylag mindenki jó formában van, sokat dolgoztunk a felkészülés során, ha mindenkinél minden klappol, ott lehetünk az elején, harcolhatunk a dobogóért” – tette hozzá a 37 esztendős ultrafutó, aki szerint a franciák, az amerikaiak, a japánok és az angolok is jó eséllyel pályáznak az éremre.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOMMAL!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.