Három perc alatt kialakult az UB mezőnye

Zelcsényi Miklós főszervező megtiszteltetésnek tartja, hogy a tavalyi hat perchez képest rekordsebességgel fogytak el a szabad helyek a jövő évi, 15. NN Ultrabalaton csapatversenyére.

A jövő évi NN Ultrabalatonra már 1300 csapat jelezte részvételét, s több mint 630 csapat szerepel a várólistán. A szabad helyek mindössze három (!) perc alatt fogytak el, ami új csúcs a verseny történetében.

Fotó: Tumbász Hédi

„Az előző évben már úgy gondoltuk, hat percnél gyorsabban nem telhetnek be a helyek, és ne felejtsük el, az még a pandémia előtti időszakban történt – hangsúlyozta Zelcsényi Miklós, az NN Ultrabalaton főszervezője. – Számítottunk rá, hogy ezúttal is népszerű lesz a verseny, és gyorsan betelnek majd a szabad helyek, elvégre ez egy óriási futóbuli, de három percre mi sem számítottunk. Nagyon hálásak vagyunk a futóknak, hogy ismét bizalmat szavaztak nekünk, főleg annak tükrében, hogy ebben a helyzetben különösen nagy terhet ró a csapatkapitányokra egy-egy csapat megszervezése.”

Zelcsényi Miklós hangsúlyozta, ha lesz üresedés, természetesen a várólistáról töltik fel a mezőnyt.

Azért is jelent elismerést a háromperces csúcs, mert az utóbbi időszakban az emberek nehezen neveztek egy-egy versenyre, sok eseményt csak alacsony létszám mellett lehetett megrendezni.

„Azért nagy elismerés, hogy az Ultrabalaton ilyen fontos helyet foglal el a futók életében. Az első időszakban a négy-tizenhárom tagú csapatok neveztek, a két-három fős csapatok, illetve az egyéni versenyben indulók nevezését november huszonkilencedikén nyitjuk meg. Ők, akárcsak az ősszel, ezúttal is külön napon indulnak, de ott is telt házra számítunk. Úgy készülünk, hogy 2021-ben nemcsak a Balaton, hanem Magyarország legnagyobb sporteseményét rendezzük meg.”

Az NN Ultrabalaton a környezetvédelem terén is szintet lépett: az idén a versenyzők már egyáltalán nem használtak műanyag poharat, és a korábbi 5.9 helyett két tonna alá csökkentették a keletkezett hulladék mennyiségét.

Címlapfotó: MTI

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.