Lőw András régi frissítői: sör és méz

Szekszárdon vendégeskedett a 21-szeres Spartathlon-teljesítő Lőw András. A kiváló ultrafutó mesélt a hőskorról, a gyesről és a balos zoknikról is.

Aki kicsit is ismeri az ultrafutás világát, annak nem kell bemutatni a 21-szeres Spartathlon-teljesítő Lőw Andrást, hiszen hosszú évek óta meghatározó alakja a magyar ultrafutásnak.

Lőw Andrással Szekszárdon beszélgetett Simonyi Balázs és Márkus Öcsi: a Gyűszűbirtokon telt ház, a helyi és környékbeli futóközösség várta az érdekes történeteket. Szó esett arról, hogy a kilencvenes években szinte semmit sem lehetett tudni az ultrafutásról, nem is oly régen az olimpián még a 3000 méter volt a leghosszabb női táv. Egy-egy ultrafutásról szóló hír a médiában olyan jellegű volt, mint amikor kétfejű borjú született… Aztán a beszélgetés során a résztvevők felelevenítették, hogyan vált egyre népszerűbbé és közkedveltebbé a hosszútávfutás, milyen „szubkultúrák” alakultak ki az ultrafutáson belül.

Sokan voltak kíváncsiak az érdekes történetekre

Márkus Öcsi elmondta, Lőw András saját bevallása szerint egyetlen elméleti művet olvasott a futóedzésekről, ám rájött, hogy neki erre a tudásra nincs szüksége. A futó mesélt a munkájáról, hogy statisztikaórákat tartott a szociológiai tanszéken, ahol minden órát egy Mrozek- vagy Örkény-egypercessel dobott fel. Aztán szó esett a futás és a család összeegyeztetéséről.

Lőw saját bevallása szerint szerencsés, mert őt a felesége futva ismerte meg, majd amikor gyesre ment a felesége helyett, leszokott a futásról, hiszen sokkal viccesebb a gyerekekkel játszani, mint futni egy órát.

Így bár edzésnaplója nincs, elmondta, hogy hektikusan fut, ritkán, de akkor nagy mennyiségeket. Ez persze nem követendő példa, de nem is célja példaképként élni. A sporttáplálkozás kapcsán beszámolt róla, hogy a kilencvenes években sörrel és mézzel frissített felváltva, de újabban rászokott az izogélre – egyébként nem tart igényt semmire, de szereti megajándékozottnak érezni magát, ezért örömmel fogad el bármit, amit a verseny során kap. Megtudtuk, hogy életmentő lehet a szarvasoknak kitett nyalósó, és ha valaki két balos zoknit vesz fel, ám a jobb lábon törni kezd, a balos zokni kifordítva már a „jobbik oldalát” mutatja. És hogy miért megy vissza mindig a Spartathlonra? Ott vannak a barátai…

fotók: Facebook

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.