Magyar sikerek a híres japán ultrafutáson

A második helyet szerezte meg a nőknél a 250 kilométeres Szakura Micsi elnevezésű japán ultrafutóversenyen a Spartathlon-győztes Maráz Zsuzsanna, Roskovics Miklós pedig a férfiak mezőnyében harmadik lett.

Ahogyan arról már honlapunk is beszámolt, négy magyar futó állt rajthoz a külföldiek létszámát erősen limitáló Szakura Micsin, amelyet a „ázsiai Spartathlon” névvel is illethetünk, s amelyen 250 kilométert kell teljesíteni a Csendes-óceán partjától a Japán-tengerig.

Maráz Zsuzsanna mellett Büki Tivadar, Roskovics Miklós (Nyikoláj), valamint a versenyt tavaly első magyarként teljesítő Simonyi Balázs indult, s mindannyian teljesítették is a viadalt.

A kis magyar kontingenst összefogó Facebook-oldalon Simonyi Balázs jelentkezett be 187 kilométernél, amikor is elmondta, egész jól halad, Büki Tivadar mögött van fél órával, s mindketten a legjobb húsz között értek az ellenőrző ponthoz, míg Roskovics Miklós és Maráz Zsuzsanna is dobogós volt 63 kilométerrel a cél előtt.

Ráadásul ez a remek helyezés a célig sem változott, Roskovics harmadikként ért be, míg Maráz a nők között másodikként futott be (a 42k.hu információja szerint a férfiakat is nézve hatodik lett), később pedig Büki Tivadar, majd Simonyi Balázs is beért, utóbbi 32:15 óra alatt teljesítette a távot.

Nem túlzás tehát azt írni, hogy fantasztikusan futottak a magyarok, hiszen mind a négyen teljesítették a távot, ráadásul a férfiaknál és nőknél is szereztünk egy-egy dobogós helyezést.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.