Megküzdött, de kibírta, és második lett

Beda Szabolcs a Balaton Szupermaratonon aratott győzelme után ezúttal az Ultra Tisza-tó 126 kilométeres távján tette próbára magát.

Beda Szabolcsnak, a Sashegyi Gepárdok versenyzőjének nem ismeretlenek az ultratávok, de ilyen hosszú távon most indult először. Az Ultra Tisza-tón (UTT) most debütált, és a nehézségek ellenére 10:12:48-as idővel a második helyen ért célba Csécsei Zoltán mögött.

Az idén sem volt könnyű dolguk a versenyzőknek, párás meleg nehezítette az immár 126 kilométeres táv leküzdését.

„Jól indult a verseny, az első órákban Zolival kerülgettük egymást – mondta a Csupasportnak Beda Szabolcs. – Jó tempót mentünk, aztán elég hamar anyagcsere-problémáim adódtak. Többször ki kellett állnom kisebb szünetre, de mindig sikerült utolérnem őt, míg valahol a hatodik óra vége körül végleg lehagyott.”

Az ultrafutó elmondta, a többszöri hasmenés miatt nagyon legyengült, igen keményen kellett küzdenie, de mindig összeszedte magát. Csak ment tovább, és a végén sikerült öt perc/kilométeres tempóra visszagyorsulnia.

„Sajnos már így sem tudtam behozni a lemaradást – fogalmazott. – Természetesen a második hely sem rossz, főleg egy olyan futó mögött, mint Csécsei Zoli, de azért kicsit csalódott vagyok. Ha nincsenek ezek a gondok, valószínűleg tizenöt-húsz perccel jobb időt futottam volna.”

Több futó is hasonló problémákkal küzdött, vagyis sokuknak küzdelmes volt a verseny. Beda szerint jól szervezett volt az esemény, gördülékeny a frissítés és jó a pályajelölés.

„Ilyenkor mindig azt mondom, soha többé, de lehetséges, hogy jövőre újra nekivágok ennek a távnak!” – tette hozzá.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.