Plesz Botond is a Csupasport csapatában

A tizenegyszeres Ironman Plesz Botond is tagja lesz a Csupasport sztárváltójának, amely szombaton virtuálisan teljesíti az Ultrabalatont.

A Balatonman Pro Team futás szekcióját vezeti Plesz Botond, aki amellett, hogy tizenegyszeres Ironman, edzőként futókkal és triatlonosokkal foglalkozik, szombaton pedig ő is ott lesz honlapunk virtuális váltójában.

„Nagyon megtisztelő a felkérés, illusztris társaságba kerültem, még ha csak virtuálisan is, de jó lesz velük közös váltóban szerepelni – kezdte Plesz Botond. – Azt nagyon sajnálom, hogy a körülmények miatt az egymás közötti konverzációnk egy »Indulhatok? Indulhatsz!« jellegű telefonos párbeszéddé egyszerűsödik, de most ennyit enged a rendszer. Pozitív érzésekkel, várakozással készülök a szombatra, extra lendületet ad a hosszú futásomnak ez a lebonyolítás.

A csapatban, csapatért futás pluszenergiát ad, feldobja a futóedzésemet, várom, mikor csörren majd meg a telefonom, hogy indulhatok, ami elhozza a megfelelő szintű izgalmat a történetbe.”

Plesz Botond elmondta, mivel csak szeptemberben esedékes a klagenfurti hosszú távú triatlonverseny, amire készül, az edzései közé is tökéletesen illeszkedik a szombati futás. Bár két hosszú futást tervezett egy kis interval beiktatásával, a csapat kedvéért egyben oldja meg.

„Korábban még nem vettem részt virtuális váltóban, a koronavírus előtt nem voltak ilyenek, de most kihasználom a lehetőséget, mert versenyen kívül másik két csapatban is benne vagyok – folytatta Plesz Botond. – A volt gimnazista osztályommal és a Balatonman Pro Team futóival is azt tűztük ki célul, hogy ezen a hétvégén megpróbáljuk megkerülni a Balatont. És bár virtuális váltóban még nem futottam, a csapatommal szerveztünk virtuális duatlont, triatlont, aminek a jövő héten lesz a második állomása!”

Plesz Botond hozzátette, ő és családja életét is felforgatta az új helyzet, kellett egy kis idő, amíg megtalálták a helyüket az új rendszerben. Mivel online edzésprogramokat vezet, a home office nem volt újdonság, viszont – ahogy megjegyezte – a „nyugodt munkakörülmény” fogalma átértékelődött két gyermeke otthoni oktatása mellett.

„A karantén egyik nagy pozitívuma, hogy ez a helyzet megmutatta, mennyire pozitív szemléletű és elkötelezett triatlonistákkal és futókkal dolgozhatok együtt!

Mivel megjelent a fény az alagút végén, a nyári és őszi versenyek lehetősége, ez minden téren új energiát és lendületet adott mind az edzői, mind a versenyzői énemnek! Azt gondolom, ezek a különböző virtuális események amúgy fontosak, »kis színesek« a rendszeresen és célirányosan készülő sportolók életében!

A sztárváltó tagja lesz még Lubics Szilvia, Bogárdi Szilvia, Blaskó Mihály, Csere Gáspár, Csécsei Zoltán, illetve Ferenczi István és Dombi Tibor is.

Aki teheti, fusson a sztárváltóval, fusson ismerőseivel!

Természetesen minden futót arra biztatunk, ha teheti, szóljon ismerőseinek, szervezzen csapatot, és a május 15-i hétvégén társaival – telefonos váltással, de természetesen igazi futással – teljesítse a 221 kilométert, majd számoljon is be róla a csupasport@csupasport.hu oldalon. Részletek ebben a cikkben.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Videók

Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között
A kötélen egyensúlyozás csúcsa, amikor csak egy hiba választ el a biztos haláltól

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.