Segítsünk Xavérnak, fussunk a Pilisben!

Kellemes időben, gyönyörű környezetben futhatnak, akik indulnak vasárnap a Pilisben rendezett jótékonysági futáson, amellyel a háromévesen agyhártyagyulladást kapó Xavérnak szeretnének segíteni a szervezők.

Vasárnap reggel tíz órától jótékonysági futást rendeznek a Pilisben, a tizenkét kilométeres, jól futható távon mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Bereczné Anikó Futniszép-nagykövet anyósa által ismerte meg a hétéves Xavér családját, azóta a férjével együtt próbál minél többet segíteni, és reméli, hogy az összefogás sikerrel jár.

A két hete kitalált hétvégi rendezvény célja, hogy a drága kezeléseknek köszönhetően minél gyorsabban, minél többet javuljon Xavér állapota.

„Három hónaposan és háromévesen is agyhártyagyulladást kapott, utóbbi esetben gyakorlatilag teljesen lebénult, és az orvosok nem sok jót jósoltak neki – mesélte Bereczné Anikó. – A rehabilitációnak köszönhetően már mozgatja a kezét, lábát, és bár nem beszél, érzékeli maga körül a világot, mosolyog, és reagál az őt ért ingerekre. A család nagyon jól kezeli a helyzetet, de van négy másik gyermekük is, így végesek a lehetőségeik, ezért próbálunk segíteni, amennyire tőlünk telik.”

Mint mondja, az lenne a legjobb, ha Xavér háromhavonta járhatna kezelésekre, a hétvégén pedig elsősorban három eszközre, egy a gégekanülhöz tartozó műszerre, egy speciális babakocsira, illetve egy járássegítőre gyűjtenek. Az indulók készpénzzel járulhatnak hozzá Xavér gyógyulásához, emellett bárki utalhat a családnak ezen a Facebook-linken is megtalálható bankszámlaszámra.

„Minden segítség számít, mindenkit szívesen látunk. Tizenkét kilométeres a táv, háromszázötven méter a szintemelkedés, a terep jól futható, és mindenkit bevárunk, aki lemarad. Nem verseny, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, és minél többet segítsünk Xavérnak, aki a tervek szerint szintén ott lesz a Pilisben a hétvégén.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.