Túl az alapozáson, de hogyan tovább?

Csécsei Zoltán megnyerte a kétnapos megméretést a Balaton Szupermaratonon, s bár a 24 órás országos bajnokságot törölték a koronavírus miatt, egyelőre ugyanúgy készül tovább, mintha lennének versenyek.

2013 és 2017 között minden évben rajthoz állt Csécsei Zoltán a Balaton Szupermaratonon, 2015-ben meg is nyerte a viadalt, amelyet aztán két harmadik hely követett. Az idén három futópados világcsúcsot elérő versenyző aztán 2020-ban tért vissza a Balatont körbefutó viadalra, igaz, most „csak” a kétnapos megméretést vállalta amolyan edzőversenyként.

„Az első napon odatettem magam, a másodikon pedig edzettem egy jót – mondta Csécsei Zoltán, aki 6:38:02 órás idővel, majd’ 20 perces előnnyel végzett az élen. – Az első nap után tizennégy perc volt az előnyöm, így nyugodtabban futhattam másnap, és egyébként is edzőversenyként tekintettem a viadalra, ezzel zártam le az alapozó időszakot.

A Balaton Szupermaratont idén mindenképpen kétnaposra terveztem, a kislányunkkal együtt voltunk, az egyik nap fél kettőkor, a másik nap fél háromkor keltünk fel vele, négy napon keresztül nehéz lett volna, így se volt könnyű, de megoldottuk.”

Ami a folytatást illeti, a koronavírus Csécsei Zoltán programját is érinti, hiszen a 24 órás országos bajnokságot törölni kellett, így a tervei szerint Sárváron venne majd részt egy 24 órás viadalon, illetve hangsúlyozta, egyelőre ugyanúgy készül tovább, mintha lennének versenyek. Az országos bajnokság mellett a Vivicittá is szerepelt Csécsei Zoltán tervei között, de az április 4-5-re tervezett megméretést is elhalasztották.

„Március 14-én Érden lett volna egy előadásom, Motiváció Akadémia – Soha ne add fel! címmel, amelyre sokan jelentkeztek, így fájó, de felelős döntést kellett hoznunk, és töröltük az eseményt, amit a terveink szerint későbbi időpontban rendezünk meg” – tette hozzá Csécsei Zoltán.

(Fotó: Dombóvári Tamás)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.