Futás

Vb-ezüstérmes evezős maratonija

Idén már harmadszor áll rajthoz a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton versenyen Galambos Péter, aki a futás helyett másik sportágban érte el eddigi legnagyobb sikereit.

Harmadik helyezett volt a 2017-es maraton két nap, három részletben megméretésen Galambos Péter, aki 2:41:36-os idővel teljesítette a szombati 14+7, majd a vasárnapi 21 kilométert. No, de hogyan kötött ki a világbajnoki ezüst- és bronzérmes evezős a futás mellett.

 

Galambos Péter az evezés mellett a maratoni futást is kedveli, de elsősorban az őszi időszakban hódolhat hobbijának.

 

„Kétezertizenkettőben futottam először félmaratont, és a felkészülés kapcsán kedveltem meg a futást – tekintett vissza a futás kezdeteire a 32 esztendős Galambos Péter. Jól sikerült a felkészülés, a verseny is, tetszett a hangulat. A félmaraton után továbblépésként jöhetett a maraton, amire pár évvel később került sor, ott is jó élményeket szereztem, így ha időm engedi, indulok néhány futóversenyen. Összesen két maratont és több félmaratont teljesítettem eddig.”

Az evezős, futó hozzátette, nagy meglepetésre lett harmadik a tavalyi siófoki megméretésen, ennek ellenére a futásban nem a helyezés, sokkal inkább az időeredmény fontos számára.

„Elsősorban saját időmet szeretném megjavítani, a futók sokkal gyorsabbak, mint én, ezért is jó érzés, amikor helyt állok közöttük – folytatta Galambos Péter, aki azért inkább evezősnek tartja magát. Ha látná a technikámat, megkérdőjelezné, hogy futónak nevezzem magam. A technikám nem jó, viszont szívós vagyok, jó az állóképességem és az erőnlétem. Edzőm nincs, mert számomra ez csak hobbi.”

Galambos Péter elmondta, ha egyszer majd abbahagyja az evezést, az Ironman a nagy célja, de erre tényleg csak később kerülhet sor. Sőt, a futást is össze kell hangolnia az evezéssel, mert a futás jó kiegészítő sportág ugyan, de versenyszezonban csak rövidebb távokra van lehetőség és szükség, ezért a hosszabb távok csak az őszi időszakban kivitelezhetők. A novemberi megméretést például decemberben egy pisai maraton követ.

 

A Balaton mellett a fővárosban is indult már versenyen

 

„A tavalyi eredményen felbuzdulva szeretnénk megint odaérni a mezőny elejére. Tavaly megfázással küzdöttem, most egészséges vagyok, szóval bízom benne, javítok, s ha jobb lesz az időm, mint egy éve, már elégedett leszek” – zárta az evezős, akinek legjobb maratoni időeredménye 2:52 óra, míg félmaratonon 1:16 a csúcsa.

A K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton versenyt november 24–25-én rendezik meg Siófokon.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.