Vissza a bányába!

Májusban már beszámoltunk a MineKraft Challenge-ről, amelynek márianosztrai állomása után a solymári megméretés következik.

Többek között a magyarországi bányák sportcélú hasznosítása is inspirálta a MineKraft-sorozat létrehozását, amelynek sikerét bizonyítja, hogy a bányatársaságok is érdeklődnek már a verseny iránt, így többféle terepen és körülmények között tehetik próbára magukat a futók és a kerékpárosok.

„A hozzánk érkező visszajelzések alapján sikeres volt a májusi márianosztrai verseny – kezdte érdeklődésünkre a versenyt szervező, korábbi válogatott labdarúgó, Hrutka János. – A verseny mellett jó volt látni, hogy többen is családdal érkeznek, és az egész napos programoknak köszönhetően mindenki jól szórakozott, a verseny egész időtartama alatt pedig DJ Dominique zenélt, aki Solymáron is szórakoztatja majd a közönséget.”

A versenyre ezúttal is három kategóriában lehet nevezni, a 11 kilométert megtehetjük futva vagy bringázva, de kerékpárral 33 kilométert is teljesíthetünk, ha elég felkészültnek érezzük magunkat.

Nevezni szerda éjfélig lehet.

Érdekesség, amíg a Colas márianosztrai bányája kőbánya, addig most a Wienerberger agyagbányájában lehet majd versenyezni, így a résztvevők másfajta körülmények között tehetik próbára magukat. Ráadásul itt akkora a bánya területe, hogy nem is kell a környék útjait „igénybe venni”, az útvonal egésze a bányán belül vezet majd, agyagos terepen.

„Egy éven belül ez már a harmadik, idén pedig a második versenyünk, és ahogy korábban is említettük, célunk is, hogy versenysorozattá nője ki magát a próbatétel, ráadásul az ország különböző tájain, egész napos program keretén belül lehessen futni, vagy kerékpározni” – tette hozzá Hrutka János.

A versenyre 5900 forintért lehet nevezni, a viadal pedig ezúttal is pénzdíjas, a győztesek 20 ezer forinttal gazdagodnak, míg összetettben mindhárom kategóriában (futás, mountain bike és mountain bike maraton) az első hármat díjazzák, 50, 25, illetve 10 ezer forint jár a legjobbaknak.

A viadalra 14 év felett lehet nevezni, könnyebb nehezítések is várják majd a résztvevőket, akik a munkagépek között mérhetik össze felkészültségüket, tudásukat.

👑⛑ Ezért (is) írtuk, hogy megismételhetetlen élmény lesz a szombati verseny. Mutatjuk a solymári helyszínt még néhány…

Közzétette: MineKraft Challenge – 2019. június 11., kedd

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.