Bármi megtörténhet, míg célba érsz

Nevezési csúcsot és színvonalas futamokat hozott a szombati 7. Csömör Nagydíj, amely egyben olimpiai kvótaszerző MTB XCO C1-besorolású verseny is volt. Az elit kategóriákban külföldi hegyikerékpárosok állhattak a dobogó tetejére.

Kitűnő időjárási körülmények között, a tavalyihoz képest némileg átépített pályán, igazi fesztiválhangulatban zajlott a 7. Csömör Nagydíj, amelyen természetesen rajthoz állt a hazai hegyikerékpáros elit is. Szombat délelőtt az U19-es és a felnőtt korosztályok, délután az utánpótlás és a Master-kategóriában versenyzők mérték össze tudásukat.

Kiemelt figyelem övezte a férfi elitkategóriában indulók viadalát, melyben a háromszoros olimpikon Parti András, a szakág egyik új reménysége, Fetter Erik, valamint a helyiek büszkeségei, Valter Attila és Dina Márton is az olimpiai pontszerzés reményében vágtak neki a távnak.

MTB XCO Csömör Nagydíj C1 2019
Elit, férfiak:
1. Bartlomiej Wawak (lengyel, Volkswagen Samochody Uzytkowe MTB Team)
2. Parti András (Trek SE)
3. Fetter Erik (Pannon Cycling Team)
Elit, nők:
1. Lisa Pasteiner (osztrák, Ghost Factory Racing)
2. Gabriela Wojtyla (lengyel, Superior Zator)
3. Schmidel Regina (Cube-Csömör)

A nagydíjat végül – a tavalyihoz hasonlóan – az idén is a lengyel Bartlomiej Wawak nyerte, a második helyen Parti András, míg a harmadikon Fetter Erik ért célba. A 24 fős elitmezőnyben a magyar versenyzők közül az első tízben végzett Valter Attila (4.), Dina Márton (5.), Palumby Zsombor (7.) és Szatmáry András (10.).

Bár nem végzett érmet érő helyen, mégis elismerés illeti Valter Attila teljesítményét, aki a két nappal korábbi, csütörtöki országúti kerékpárosok debreceni időfutam országos bajnokságán aranyérmet nyert.

Az elit hölgyek 12 fős mezőnyében is külföldi siker született, az osztrák Lisa Pasteiner végzett az élen. A legjobb magyar versenyző a Cube-Csömör bringása, Schmidel Regina volt, aki szűk kétperces hátránnyal, a lengyel Gabriela Wojtyla mögött harmadikként ért célba.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a harmadik helyet elcsípnem – kezdte az értékelést a versenyző. – A nagydíj előtt az első ötbe kerülést tűztem ki célul magam elé, így számomra is meglepetés, hogy végül a dobogó legalsó fokára állhattam fel.” Schmidel Regina egész júniusban keményen edzett és próbált minél jobban felkészülni a versenyre, hiszen nagyon kedveli a csömöri pályát, amely nemzetközi szinten is megállja a helyét.

„A pálya nehéz, de egyben élvezhető is, ezért is szeretik olyan sokan” – érvelt röviden a kerékpárversenyző. A hölgyek elitversenye az utolsó pillanatig kiélezett volt, Schmidel Regina körről körre jött fel, a harmadik és a negyedik körben egy osztrák és egy lengyel versenyzőt sikerült megelőznie. Ezt követően tovább tudta növelni az előnyét velük szemben.

„A célba érés előtti harmadik percig még kétséges volt, hogy odaérek-e a dobogó legalsó fokára, hiszen addig bármi megtörténhet, eleshet, vagy defektet is kaphat az ember” – számolt be a versenyző.

A következő olimpiai kvótaszerzés szempontjából fontos verseny a július 20-i MTB XC országos bajnokság lesz, amelyen Schmidel Regina is indul.

„Az ob a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos verseny. Természetesen nagyon jó lenne az olimpián képviselni az országot, és ezért igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, de annak kell kijutnia, aki éppen a legjobb formában van. Ha nem leszek ott Tokióban, akkor a következő, kettőezer huszonnégyes játékokat célzom meg” – fejezte be az értékelést a válogatott versenyző.

Fotók: bringafeszt.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.