Bármi megtörténhet, míg célba érsz

Nevezési csúcsot és színvonalas futamokat hozott a szombati 7. Csömör Nagydíj, amely egyben olimpiai kvótaszerző MTB XCO C1-besorolású verseny is volt. Az elit kategóriákban külföldi hegyikerékpárosok állhattak a dobogó tetejére.

Kitűnő időjárási körülmények között, a tavalyihoz képest némileg átépített pályán, igazi fesztiválhangulatban zajlott a 7. Csömör Nagydíj, amelyen természetesen rajthoz állt a hazai hegyikerékpáros elit is. Szombat délelőtt az U19-es és a felnőtt korosztályok, délután az utánpótlás és a Master-kategóriában versenyzők mérték össze tudásukat.

Kiemelt figyelem övezte a férfi elitkategóriában indulók viadalát, melyben a háromszoros olimpikon Parti András, a szakág egyik új reménysége, Fetter Erik, valamint a helyiek büszkeségei, Valter Attila és Dina Márton is az olimpiai pontszerzés reményében vágtak neki a távnak.

MTB XCO Csömör Nagydíj C1 2019
Elit, férfiak:
1. Bartlomiej Wawak (lengyel, Volkswagen Samochody Uzytkowe MTB Team)
2. Parti András (Trek SE)
3. Fetter Erik (Pannon Cycling Team)
Elit, nők:
1. Lisa Pasteiner (osztrák, Ghost Factory Racing)
2. Gabriela Wojtyla (lengyel, Superior Zator)
3. Schmidel Regina (Cube-Csömör)

A nagydíjat végül – a tavalyihoz hasonlóan – az idén is a lengyel Bartlomiej Wawak nyerte, a második helyen Parti András, míg a harmadikon Fetter Erik ért célba. A 24 fős elitmezőnyben a magyar versenyzők közül az első tízben végzett Valter Attila (4.), Dina Márton (5.), Palumby Zsombor (7.) és Szatmáry András (10.).

Bár nem végzett érmet érő helyen, mégis elismerés illeti Valter Attila teljesítményét, aki a két nappal korábbi, csütörtöki országúti kerékpárosok debreceni időfutam országos bajnokságán aranyérmet nyert.

Az elit hölgyek 12 fős mezőnyében is külföldi siker született, az osztrák Lisa Pasteiner végzett az élen. A legjobb magyar versenyző a Cube-Csömör bringása, Schmidel Regina volt, aki szűk kétperces hátránnyal, a lengyel Gabriela Wojtyla mögött harmadikként ért célba.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a harmadik helyet elcsípnem – kezdte az értékelést a versenyző. – A nagydíj előtt az első ötbe kerülést tűztem ki célul magam elé, így számomra is meglepetés, hogy végül a dobogó legalsó fokára állhattam fel.” Schmidel Regina egész júniusban keményen edzett és próbált minél jobban felkészülni a versenyre, hiszen nagyon kedveli a csömöri pályát, amely nemzetközi szinten is megállja a helyét.

„A pálya nehéz, de egyben élvezhető is, ezért is szeretik olyan sokan” – érvelt röviden a kerékpárversenyző. A hölgyek elitversenye az utolsó pillanatig kiélezett volt, Schmidel Regina körről körre jött fel, a harmadik és a negyedik körben egy osztrák és egy lengyel versenyzőt sikerült megelőznie. Ezt követően tovább tudta növelni az előnyét velük szemben.

„A célba érés előtti harmadik percig még kétséges volt, hogy odaérek-e a dobogó legalsó fokára, hiszen addig bármi megtörténhet, eleshet, vagy defektet is kaphat az ember” – számolt be a versenyző.

A következő olimpiai kvótaszerzés szempontjából fontos verseny a július 20-i MTB XC országos bajnokság lesz, amelyen Schmidel Regina is indul.

„Az ob a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos verseny. Természetesen nagyon jó lenne az olimpián képviselni az országot, és ezért igyekszem minden tőlem telhetőt megtenni, de annak kell kijutnia, aki éppen a legjobb formában van. Ha nem leszek ott Tokióban, akkor a következő, kettőezer huszonnégyes játékokat célzom meg” – fejezte be az értékelést a válogatott versenyző.

Fotók: bringafeszt.hu

 

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.