Sportos szórakozás a Restart Fesztiválon

Több mint ötven különböző programmal várja a mozogni vágyókat a zalaegerszegi Restart Fesztivál, amelyre mintegy 10 ezer ember érkezését várják a szervezők.

Gyakorlatilag egyszerűbb lenne leírni azt, hogy mi nem lesz a zalaegerszegi Restart Fesztiválon, mint felsorolni, hogy mi minden vár a résztvevőkre, hiszen a rendezők július 4–7. között valódi sportdzsemborit hoztak tető alá – összesen 12 különböző versenyszám kíséretében.

Szabó Zoltán sportigazgató elmondta, szombaton kerül sor a V4 országúti női kerékpárversenyre, de tartanak fitnesznapot, lesz rúdtánc és légtornaverseny, küzdősportgála, e-sportbajnokság, vezetett kerékpáros és gyalogos túrák, evezős programok, míg a gyerekeknek Exathlon-pályát építenek.

Sőt, különböző, a pihenést és a feltöltődést körüljáró előadásokon lehet majd részt venni, jóga flashmobot tartanak, a Decathlon családi napot rendez, ahol különböző sporteszközöket lehet kipróbálni, no meg városi futóverseny is lesz, egyéniben vagy váltóban lehet teljesíteni a félmaratonit.

A futóverseny pályáját egyébként más módon is lehet teljesíteni, mivel a félmaratoni délelőttjén lesz a Restart City Rolling, amelyen rollerrel, gördeszkával vagy éppen görkorcsolyával lehet végigmenni a pályán.

„Zalaegerszeg városa kezdetektől a rendezvény mellé állt, amely már az első évben prémium minősítést kapott – folytatta Szabó Zoltán. – Most pedig már ott tartunk, hogy több más verseny hozzánk igazítja a programját, már a következő évre is vannak tervek, felkérések. Voltak már japán vagy éppen amerikai résztvevőink is, idén eddig tíz országból jelezték érkezésüket a versenyzők, a V4 kerékpáros-viadal kapcsán ez még növekedhet 14-15-re. Tavaly 10 ezer feletti volt az összlétszám, idén is hasonlóra számítunk. Összesen több mint 50 programmal várjuk az érdeklődőket, a versenyekre van nevezési díj, míg a szabadidős programok mindegyike ingyenes.”

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.