Vasárnap ismét bringás emlékverseny

Március 28-án elkezdődik a hazai országúti versenyszezon, amely a járvány miatt az idén rövid lesz, de a fiatalon elhunyt Balla Viktorról elnevezett eseményre még várják a nevezőket.

Március 28-án, vasárnap Nagyhegyesen rendezik meg az országúti kerékpárosok hazai idénynyitó viadalát, a 6. Balla Viktor-emlékversenyt. Az eseményen, amelyen az indulók összesen négy távon – 15, 35, 66, 127 kilométeren – mérhetik össze tudásukat, csak olyan kerekesek indulhatnak, akik valamilyen egyesület tagjai, és van versenyengedélyük.

Eddig több mint harmincan neveztek a megméretésre, de vasárnapig ez a szám vélhetően emelkedik még, mivel a tapasztalat azt mutatja, sokan az utolsó napokban döntik el indulási szándékukat.

 

 

„Nehéz lenne most megjósolni az indulók létszámát, mert nem tudjuk, a csapatvezetők hány bringás versenyengedélyét indítják el időben – mondta megkeresésünkre Nagy Zoltán versenyigazgató. – A koronavírus-járvány miatt jelenleg nincs túlkínálat bringás eseményekből, ezért abban reménykedem, hogy külföldi csapatok is jelentkeznek. Összesen száz-százötven kerékpáros részvételére számítunk.”

A Balla Viktorról elnevezett esemény tavaly a járvány miatt elmaradt. Arra a kérdésre, hogy mi hívta életre a sorozatot, Nagy Zoltán elmondta, elsősorban a debreceni kerékpározás hagyományainak, továbbá Balla Viktor emlékének ápolása.

„Rendkívül tehetséges, fiatal válogatott kerékpáros volt, aki egy szerencsétlen edzésbalesetben hunyt el. Amikor életre hívtuk a róla elnevezett versenyt, családtagjai rendkívül boldogok voltak. Így történt, hogy a tavaszi idénynyitó eseményünket róla neveztük el.”

A rendezők ebben az évben új pályát szerettek volna kipróbálni Hajdúböszörmény külterületén, de tervüktől végül el kellett állniuk, és úgy döntöttek, a már korábban bevált pályát választják. Mint Nagy Zoltán említette, Nagyhegyes önkormányzata ismét örömmel vállalta a házigazda szerepét.

 

 

„A pandémia miatt a tavalyi emlékverseny elmaradt, így legutóbb kétezertizenkilencben mentek bringások ezen a pályaútvonalon, amely amúgy tökéletes állapotban van. Szerettük volna, hogy két nyomvonal is szerepeljen pályarepertoárunkban, ezt azonban most nem sikerült megvalósítanunk. Bízom benne, hogy előbb-utóbb valóra válik elképzelésünk, de ehhez még sok munkára és egyeztetésre lesz szükség.”

Az előrejelzés szerint éppen a hétvégén köszönt be Magyarországon a tavasz, így az indulók jóformán ideális körülmények között mérhetik össze tudásukat.

„Teljesen más napsütésben, tizenöt Celsius-fokban tekerni, mint hidegben. Múlt vasárnap Leondingban, az osztrák évadnyitó versenyen voltunk. Mindössze egy fok volt, és sokat esett a hó. Szerencsére nem maradt meg az úttesten, amely persze így is nedves volt. Végül megtartották az eseményt, én pedig örültem, hogy nem feleslegesen utaztunk több száz kilométert a srácokkal.”

A versenyigazgató tájékoztatott, örülne, ha az emlékversennyel elegendő ösztönző erőt tudnának adni a fiataloknak további karrierjükhöz, és minél nagyobb számban állnának rajthoz. Reméli, hogy külföldiek is neveznek, amitől még izgalmasabb és különlegesebb lesz a megméretés. A zavartalan lebonyolításhoz szép időre is szükségük lesz, de ez már csak hab a tortán.

 

 

A járványhelyzetre tekintettel a szervezők az előírásoknak megfelelően, a korlátozások betartásával rendezik meg a viadalt. Nagy Zoltán hangsúlyozta, a jelenlévőknek maszkot kell viselniük, és a bringások is csak tekerés közben vehetik le. A verseny megrendezését és a résztvevők biztonságát 22 rendőr hat rendőrmotorral és ugyanennyi rendőrautóval segíti, továbbá 50 polgárőr, 20 önkéntes és 4 civil motoros is jelen lesz.

A viadalra március 25. éjfélig lehet nevezni, kizárólag online. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a helyszínen már nincs lehetőség a nevezésre.

A részletes versenykiírást ide kattintva nézhetik meg.

 

Tervezett rajtidőpontok

11.55 – 15 km: U13, WU15, külön útvonalon. Rajt/cél Nagyhegyes – 3321-es úton a 33-as főút körforgalmáig, onnan Debrecen irányába a 33-as főúton a 93. kilométerig, majd forduló, és ugyanezen az úton vissza a célig.

12.00 – 127 km (4 kör): elit, ifjúságiak (U19), Master 1

12.05 – 66 km (2 kör): serdülők (U17), ifi nők (WU19), Master 2, Master 3, felnőtt nők

12.07 – 35 km (1 kör): haladók (U15), serdülő leányok (WU17)

 

Fotók: Vígh Attila

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.