Új edzés: Túróczi Réka a lányával futott

Sorozatunkban ismert sportolók beszélnek, hogyan edzenek otthon, hogyan tartják formában magukat. Túróczi Réka ezúttal 14 kilométert futott, ám a gyerekek mellett nem egyszerű megoldani az edzést.

Ma tizennégy kilométer futás szerepelt a programban, de nem volt egyszerű kivitelezni.

Négy, hat és tizennégy éves gyerekekkel vagyok körülvéve. Az edzés bruttó időtartama általában nagyjából a kétszerese a tényleges tréningnek, lelkileg rá szoktam készülni, aztán az edzés végén külön élvezet a megfelelő nyújtás, elemzem a teljesítményt az applikációban. Amikor a gyerekek óvodában-iskolában vannak, könnyebb megoldani, hogy jusson ezekre idő, most viszont együtt vagyunk, így minden sietősen történik. Nincs mentális be- és levezetés, pihentető fürdő, csak azt az egy órát tudom kiszakítani a napból, utána egyből anyaüzemmódba váltok.

A futást leszámítva minden edzésrésznél ott vannak a gyerekek, például amikor görgőzöm. Ha nem is kell leszállni a bicajról, gyakran fordulnak hozzám valamilyen kérdéssel, és kemény tréning közben nehéz ezekre figyelni, mivel a komfortzónámon kívül vagyok, gondolkodni is alig van erőm.

A mai futásom – amelynek közepe keményebb résztávos edzés volt – végére például becsatlakozott a kislányom, a levezetésem neki húszperces futásnak illett be. Emiatt én valamivel lassabb tempót diktáltam, plusz meg kell szervezni, hogy oda érkezzünk, ahol a többiek vannak.

Tudom, sokan éppen a kihívások miatt bele sem vágnak, mert tényleg borzasztó idegi játék, nem kis éberséget igényel. Valahogy kikapcsolódásként kell tekinteni az edzésre. Ebben kell megnyugvást találni, mai divatos szóval ez az énidő, még akkor is, ha egy-egy keményebb tréning klasszikus értelemben nem esik jól.

Aki nehezebben illeszti bele az edzést a napirendjébe, annak azt tanácsolom, ne rövid távon gondolkodjon. Ha nem csinálunk semmit, passzív spirálba kerülünk, és az visszaüthet. Tennünk kell az egészségért és – ne legyünk álszentek – a szépségért. Ha nem foglalkozunk magunkkal, rossz hatása lesz az önbecsülésünkre, és hosszabb távon a család issza meg a levét.

Akármilyen nehéz is időt találni az edzésre, minden futás után – ez a kedvencem, de mondhatnám a kerékpározást is vagy a karantén előttről az úszást – azt éreztem a nap végén, milyen jót tett a lelkemnek. No meg a testemnek. Az egészség és a hiúság feláldozása nem jó, nem lehet a mindennapokban az utolsó helyre sorolni magunkat. Fontos megtalálni az időt, amit magunkra szánunk, azzal a család is jól jár.

Túróczi Réka első bejegyzését itt olvashatja.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.