Heti aktuális: szervezett edzés a Bakonyban

Az előírásoknak megfelelően, az edzővel együtt tízes csoportokban tart erőnléti edzést szombaton a BakonyRUN a Királyszálláson lévő Nagy-Magyarország Parkban. A táv rövid, de megterhelő.

Túrázás

Mátrai tekergés január 23-én vagy 24-én. Előbbi élő, szervezett túra, utóbbinál egyénileg lehet teljesíteni a 10, 20 vagy 30 kilométeres távot. Az itinert mindenki a mátraházai nagy parkolóban lévő Mátra büfé teraszán találhatja meg mappában. Szombaton a díjazás személyesen átvehető a „cél” előtt, egyben fizetni is ott lehet. A vasárnapi teljesítőknek e-mailben kell elküldeniük a teljesített igazolást, és postán kapják meg a díjazást. Előregisztráció január 21-én éjfélig lehetséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen. Részletek itt elérhetők.

 

Futás

A BakonyRUN erőnléti futóedzése január 23-án 10 és 14 óra között a Bakony egyik legszebb völgyében kerül sor. A közösen teljesítendő táv öt kilométer Királyszálláson a Nagy-Magyarország Parkban, regisztráció január 18-án és 19-én lehetséges. A résztvevők kilences csoportokban indulnak egy-egy edzővel, minden csapat magával visz egy-egy raklapot, farönköt, három téglát, illetve egy 5, 10 és 15 kilogrammos vizes kannát. Az edzés végén zsíros kenyérrel és vízzel vagy üdítővel lehet frissíteni. Regisztráció és további részletek az esemény honlapján.

 

 

Futás

Közös futás, de mégis külön, köves, sáros, nagyjából 14 kilométeres távon. Találkozás 11 órától a Csillebérc után lévő KFKI-parkolóban, onnan 200 méter a start, de nem egyszerre, hanem félpercenként. A részvételi szándékot a zoldfutas@gmail.com e-mail címen lehet jelezni, de legfeljebb 49 fő vehet részt az eseményen. Hozzájárulás 500 forint, mert az első három fiú és lány futó kis ajándékot is kap.

 

Túrázás

Találkozó 11 órakor a Szépjuhászné büfénél, onnan a zöld jelzést követve indul az erdei séta a Kis-Hárs-hegyi kilátóhoz. Az útvonal néhány kilométer hosszú, a szintemelkedés pedig nagyon kevés. A kilátóból szép körpanoráma nyílik az Észak-budai térségre, de látszik a belváros a Dunával, a budai Vár és a Citadella is. Az esemény ingyenes, de mindenki saját felelősségére vesz részt, túravezető nem lesz.

 

Gondos aláöltözéssel tartalmas időt tölthetünk a téli erdőben.

 

Túrázás

Téli könnyed túra Budapesten január 17-én 8 órától, a táv 20 kilométer az újpesti vasúti híd–Megyeri híd–újpesti vasúti híd útvonalon a Duna két oldalán. Teljesíthető futva, gyalogosan vagy kerékpárral, sőt a túra kutyabarát, s a célban minden kutyának lesz kutyakeksz és víz díjmentesen. Január 15-ig lehet regisztrálni a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, a járványhelyzet miatt a célban nincs frissítő, legfeljebb csomagolt csokoládé. Rajt az újpesti vasúti híd budai hídfőjénél, a Gázgyár úton, a nevezési díj kétezer forint.

 

Futás

Az érvényben maradt kormányzati intézkedések miatt az először megrendezendő Totyogó Talpak futóversenyt virtuálisan rendezik meg. Nevezni ezen a felületen lehetséges január 17-ig. A kiválasztott távot (1, 5, 10, 14, 21 km) bárhol lehet teljesíteni a természetben vagy otthon futópadon, esetleg sétálva vagy babakocsit tolva, a lényeg, hogy január 18. és 24. között. Létszámlimit 400 fő, nevezési díj 3500 forint.

 

Fitnesz

Januári fekvőtámasz-megméretést hirdet a Red Wolf Gym! Szabályok: minden nap annyi fekvőt kell csinálni, ahányadikát ír a naptár, szorozva tízzel – vagyis a január 5-én induló kihívást ötvennel kell(ett) kezdeni. Egész napra elosztható, sőt ha valaki nem tudta teljesíteni, átviheti a fennmaradó mennyiséget a következő napra. Egy nap azonban legfeljebb az előző és az aznapi dátumot lehet teljesíteni. További információ ezen a felületen.

 

Futás, gyaloglás

Online futás vagy gyaloglás december 15. és január 30. között, választható 7, 14, 21, 28, 35, gyerekeknek 2 vagy 4 kilométer. Szabadban vagy futópadon, gyaloglópadon vagy lépegetőgépen, teljesen mindegy, ráadásul nem szükséges előre regisztrálni. Elegendő csak teljesítéskor elküldeni a mért táv igazolását, nevet, postacímet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre. Nevezés 3500 forint postaköltséggel együtt.

 

Futás

Három hónapos teljesítés futva, túrázva vagy gyalogolva, 2, 5, 10 vagy 21 kilométeren. Nevezés a happyway.hu/winter-challenge/ weboldalon. Eredményfeltöltés ugyancsak ezen a felületen egészen február 28-ig.

 

Jóga

A hídpóz gyakorlása, elsajátítása, amely megdolgoztatja a kar-, a váll-, a comb- és a törzsizmokat is, mellette pedig szükséges a hajlékonyság fejlesztése is. Jelentkezési díj 4000 forint, de további információt megtudhat a workshop Facebook-oldalán.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.