Heti aktuális: Tisza-parti futótábor

Négy nap futás, négy nap tudás szlogennel a szervezők csütörtöktől Tiszafüreden várnak mindenkit, aki fejlődésre vágyik, lehet az futótechnika, pulzusmérés vagy mentális felkészültség.

Túrázás

Október 1., kedd – Csókakő

Rövid, könnyű túra Csókakőtől északra a vár árnyékában, felkeresve a Csókakői-barlangot is. Indulás 18 órakor a vár parkolójától, a túra hossza öt kilométer, időtartama hozzávetőlegesen két és fél óra. A lámpa kötelező felszerelés! Részvételi díj 800 forint.

 

Futás

Október 2., szerda – Budapest

Krokodilfutás by night! Közösségi élmény 20 órai indulással, úgy tíz kilométer megtételével. A mezőny együtt fut. Rajt az újpesti Óceánárok utcában lévő síiskolától.

 

Futás

Október 3–6., csütörtök–vasárnap – Tiszafüred

Tisza-parti futótábor négy nap futás, négy nap tudás szlogennel. A szervezők várnak mindenkit, aki fejlődésre vágyik elméleti és gyakorlati szinten, lehet az futótechnika, pulzusmérés, frissítés vagy mentális felkészültség. A táborra olyanok jelentkezzenek, akik heti rendszerességgel futnak, s bármikor, nagyobb megerőltetés nélkül képesek tíz kilométer megtételére. Részvételi díj 69 900 forint, jelentkezni az event@balneum.hu e-mail címen lehet.

 

Túrázás

Október 4–6., péntek–vasárnap – Márianosztra

Pálos 70 – Mindenkit várnak, aki zarándokolni, túrázni vagy egyszerűen csak kirándulni szeretne. A Budapest–Márianosztra útvonal több szakasza közül kedvnek, valamint erőnlétnek megfelelően lehet az 1–80 kilométeres távok közül választani.

 

Futás

Október 5., szombat – Cserszegtomaj

Terepfutóverseny, amelyen az egyéni indulók 50 vagy 108 kilométer közül választhatnak, míg a két vagy legfeljebb öt főből álló csapatban futók csak a 108 kilométeren mehetnek. Rajt reggel 6 órakor a Szabó István Általános Iskolától.

 

Túrázás

Október 5., szombat – Borsodnádasd

Őszi túrázás újra az Óbükkben 20 vagy 30 kilométeres távokon. Indulás a hosszabb távra 7.30 és 9 óra között, a rövidebbre 8 és 10 óra között, mindkét esetben a helyi közösségi ház és könyvtártól (Köztársaság út 12.). Nevezni az obukkokotura@gmail.com e-mail címen lehet 1100 és 900 forint ellenében, de 600 forintért meleg étel is igényelhető.

 

Futás

Október 5., szombat – Debrecen

Idén már a 3. Wizz Air Debrecen Airport Runt rendezik meg különleges helyszínen, a kifutópályán. Egyéniben indulók 2.5 és 5 kilométer közül választhatnak, utóbbi családi vállalkozásban is teljesíthető, míg váltóban nevezők 4×2.5 kilométert tehetnek meg. A délelőtti program keretében 8.30-tól Béres Alexandra fitneszedzővel lehet bemelegíteni, majd a 9 órakor és 9.30-kor rajtoló futamok teljesítése után 12.25-től egy repülőgép landolása is megtekinthető.

 

Ősszel a Mátra is várja a túrázókat.

 

Túrázás

Október 5., szombat – Mátraszentimre

Teljesítménytúra a Mátrában 10, 15, 20, 30, 35 és 45 kilométeren, rajt távtól függően 7.30 és 11 óra között. Utóbbi útvonalat választóknál ajánlott felszerelés a zseblámpa. Frissítőpontok: Szalajkaház, mátrakeresztesi Békás-tó, Szorospatak és Ágasvár.

 

Futás

Október 5., szombat – Jánossomorja

Hanságfutás – A 13 kilométeres táv egyharmad része aszfalton, a többi a Hanság mezőgazdasági útjain vezet, a három kilométeres távot a városban kell teljesíteni. Minden célba érkező befutóérmet kap, a közlekedési szabályok betartása mindenkinek kötelező.

 

Túrázás

Október 5., szombat – Lillafüred

Piros Bükki Fővonal teljesítménytúra 13, 20 vagy 33 kilométer megtételével. Rajt/cél a lillafüredi Hermann Ottó Emlékháznál. A Bükk egyik leghosszabb egybefüggő túrafőútvonala, az Eger és Miskolc közötti piros sávos jelzés egy szakaszára 1500 forint a nevezés.

 

Futás

Október 5., szombat – Maglód

Mezei futóverseny Maglód határában. Gyerekek 500 méteres távon indulhatnak, de rendeznek 5 és 14 kilométeres futamot is, előbbit külön kutyás futók is megtehetik. Nevezési díj 500 forint gyerekeknek, míg a másik két távra három-, illetve négyezer forint.

 

Túrázás

Október 5., szombat – Csobánka

Gyalogtúra negyven kilométeren a helyi Cserkészparktól egyéni bejárással, elsősorban gyakorlott kirándulóknak vagy zarándokoknak, akik a Pilis és a Dunakanyar vidékén Márianosztráig szeretnének egyénileg vagy kisebb csoportban eljutni. Indulás 9 órakor.

 

Futás

Október 5., szombat – Balatonfenyves

Először rendezik meg a Bereki terepfutó-fesztivált, amelyen a hosszabb táv 16 kilométer, és érinti a szigorúan védett Fehérvízi-láp területét, majd Imremajor mellett haladva kanyarodik vissza Balatonfenyvesre. A rövidebb táv mindössze hat kilométer. A célban zenével és egy tál étellel várják a résztvevőket, tervezett rajt 11 órakor.

 

Túrázás

Október 5., szombat – Pilisborosjenő

Túrázás a szabadban az Állatok világnapján, egyebek mellett a Teve-sziklánál. A táv kilenc kilométer, Pilisborosjenőtől (218-as busz, Kövesbérci úti megálló), visszaérkezés ugyanide. Részvételi díj felnőtteknek kétezer, gyermekeknek ezerötszáz forint. Jelentkezni az erdoajandeka@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Futás

Október 5., szombat – Zebegény

Terepfutóverseny 3.8 vagy 10.1 kilométeren. Óvodásoknak 200 méteres futamot is rendeznek 12.30-tól, egyébként a hosszabb távra 11 órakor, a rövidebbre öt perccel később lehet indulni.

 

A terepfutás kevésbé teszi tönkre a lábat, mint az aszfaltos
Fotó: shutterstock

 

Futás

Október 5-6., szombat-vasárnap – Gyulakeszi

Kétnaposra bővült a hatodik alkalommal esedékes 3Vulkán kalandfutás, a második nap duatlonra várják a jelentkezőket. Az első nap teljesíthető a „Bammeg” elnevezésű pálya, amely 30 kilométer hosszú, és szép panorámával kecsegtet.

 

Kerékpározás

Október 6., vasárnap – Szentendre

Ebben a hónapban minden hétvégén más-más biciklis túrákra lehet jelentkezni a Skanzenben. A múzeum területén muzeológusok vezetésével olyan helyre lehet tekerni, amely a mindennapi látogatók előtt rejtve maradnak. Vasárnap 11 órától a Mákszem és Gubó túra következik. A Skanzen mesekönyvére épített túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával, a vízimalom macskabaglyával, illetve a két pásztorkutyával, Mákossal és Gubával. A kerékpáros túra nagyjából másfél óra, maximális létszám 25 fő. Részvételi díj 500 forint, gyerekeknek 6 és 18 éves kor között 250 forint, továbbá a Skanzen-belépőt is fizetni kell. Biciklibérlés korlátozott számban lehetőséges 600 forintért.

 

Túrázás

Október 6., vasárnap – Aszófő

Barangolás a Tihanyi-félszigeten, az aszófői vasútállomástól indulva csaknem 25 kilométeren keresztül. Az útvonal érinti egyebek mellett a Csúcs-hegyet, a hajóállomást, a Szélmarta-sziklákat vagy az apáti templomromot. Indulás reggel 7 és 9 óra között, részvételi díj ezer forint.

 

Kerékpározás, futás

Október 6., vasárnap – Velence

Kerékpáros teljesítménytúra a tó megkerülésével egyszer, kétszer vagy háromszor, míg gyalog vagy futva egy kör teljesítendő. Egy kör 34 kilométer, de nem verseny! Kerékpárosoknak a szintidő körönként 2.5 óra, a cél 17 órakor bezár.

 

Futás

Október 6., vasárnap – Fenyőfő

Ősfenyves futás – A terepfutóversenyt a fenyőfői ősfenyves természetvédelmi területen rendezik egy 10 kilométeres körön. Nagyrészt homokos, tűlevéllel fedett széles erdei utak, néhol keskenyebb ösvények várják a futókat. A kicsiknek gyerekfutammal kedveskednek.

 

Kerékpározás

Október 6., vasárnap – Diósd

Vialand Eleminátor gála – Az immár második esztendeje nagy sikerrel rendezett utánpótlás-sorozat idei záró versenye lesz Diósdon. Az ügyességi megméretésen a résztvevőknek összesen hat különböző akadályt kell teljesíteniük lábletétel nélkül.

 

Futás

Október 6., vasárnap – Kecskemét

Idén már a 13. Hírös Félmaratont rendezik meg a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Ovisok 300, kisiskolások ezer métert tehetnek meg, míg a felnőttek 7, 14 vagy 21 kilométer közül választhatnak, utóbbi távot váltóban is lehet teljesíteni. Rajt a távoktól függően 10.45 és 11.10 között.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Bogár János tanácsa: Ne fusd el az elejét! – kezdődik a 18. Ultrabalaton
Régen halálos veszélyt jelentett, ma már bárki végigjárhatja a Királyok ösvényét
Százévnyi egészség: nem mindegy, hogy valami elől, vagy valamiért futunk
A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en
A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.